Wat Is Een Hogepriester?

Laitman_043De Torah, Vajikra (Leviticus) 21:10: En de Cohen (Priester) die de hoogste onder zijn broeders is, op wiens hoofd de zalvingsolie is gegoten en die men door de bijzondere gewaden in zijn ambt heeft bevestigd, mag zijn hoofdhaar niet ongeschoren laten en zijn kleding mag niet ingescheurd worden.

Het menselijk lichaam (613 delen) vertegenwoordigt de 613 verlangens die men heeft. Ze moeten alle bedekt worden door een Masach (Scherm) en Ohr Hozer (Terugkerend Licht), in onze wereld gesymboliseerd door kleding.

De Sa’arot (haar), van het woord Sa’ar (storm), is het ontwaken van de mens, zijn vooruitgang naar het Doel. Op elk niveau kunnen ze op een speciale manier geteld worden. De Peyot (haar bij de slapen) aan de zijkant van het gezicht symboliseren het Licht dat van het hoofd neerdaalt, op de baard neerdruppelt en verder naar beneden op het lichaam.

De priester had een complete garderobe. Naast de gebruikelijke kleding droeg hij een speciaal onderkleed, een broek en een gordelband, een prachtig geweven mantel met belletjes aan de benedenrand en een hoofdbedekking. Deze kleding is in overeenstemming met de Masach, de eigenschap van geven, de intentie die boven de verlangens die men heeft gecreëerd moet worden.

Vajikra 21:11: Bij geen enkel lijk mag hij komen, aan zijn vader en zijn moeder mag hij zich niet verontreinigen.

‘Dood’ is een verlangen dat zonder intentie is gebleven, het Licht kan daarin niet binnenkomen. De priester moet zich beschermen, met niets in contact komen dat een negatieve intentie heeft.

From KabTV’s “Secrets of the Eternal Book” 5/21/14

Discussie | Share Feedback | Ask a question




"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Volgend bericht: