Wat Gebeurt Er Met De Ziel Na De Dood?

Dr. Michael LaitmanVraag: Wat gebeurt er met een mens nadat hij of zij overleden is? Wat gebeurt er met de ziel?

Antwoord: Zij die hun ziel kunnen waarnemen, leven erin omdat de ziel niet met de dood van het lichaam verbonden is.

En voor degenen die hun ziel nooit hebben bereikt, blijft er alleen een Reshimot over (van het Hebreeuwse woord ‘roshem’- een ‘dossier’), een stukje informatie dat we kunnen vergelijken met DNA, een bepaalde code die alles bevat waaruit een mens ooit heeft bestaan.

Wanneer het lichaam sterft, moet dit informatieve deel (Reshimot) zich verbinden met een nieuw lichaam in deze wereld en opnieuw beginnen. Ieder mens heeft een Reshimot, dit is het deeltje waaruit we uiteindelijk een ziel ontwikkelen.

Opmerking: U hebt gezegd dat alleen mensen die een ziel bouwen een ziel hebben.

Antwoord: Ja, zo is het. Zij bouwen een ziel vanuit hun egoïstische verlangens die op Reshimot gebaseerd zijn, een deeltje informatie dat in het verlangen werkt en mensen ertoe dwingt om een ziel te bouwen.

Vraag: Wat bezit ik en wat ontbreekt er? Wat zou ik moeten bouwen?

Antwoord: Onze egoïstische wil om te ontvangen is alles wat we hebben. Maar het kan zijn dat er plotseling een speciaal verlangen in ons oplicht. Dat is een verlangen om onze ziel waar te nemen en erachter te komen waarom we leven, wat het doel is van ons bestaan en de bron van het leven.

Dit betekent dat er een Reshimot, een kleine vonk, het zogenaamde punt in het hart in ons ontwaakt. Dan gaan we overwegen wat we moeten doen omdat dit verlangen druk op ons uitoefent en ons niet met rust laat.

Dan wenden we ons tot ons egoïstische verlangen en gaan we op zoek naar een plek waar we deze vonk kunnen ontwikkelen. Uiteindelijk komen we op een plek waar de authentieke wijsheid van Kabbalah wordt onderwezen en waar wij uitleg krijgen over de manier waarop we een ziel bouwen. Het creëren van een ziel betekent dat we de wil om voor onszelf te ontvangen veranderen in ontvangen voor anderen.

From Israeli Radio Program 103FM, 5/10/15

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Volgend bericht: