Een Samenleving Zonder Concurrentie

Laitman_025_02Volgens de wijsheid van de Kabbalah is de tijd gekomen om – in plaats van conflicten, revoluties en oorlogen – een ander systeem van goede sociale verhoudingen te ontwikkelen waardoor al deze verschrikkelijke situaties in de wereld opgelost kunnen worden. De sleutel daarvoor is een correcte connectie in de samenleving waardoor het mogelijk wordt om samen met onze egoïstische negativiteit, de positieve kracht van eenheid te activeren die latent aanwezig is in de natuur.

Hiervoor is het nodig om een uitgebreid educatief systeem te creëren en mensen te trainen voor het houden van rondetafel workshops. Tijdens deze workshops zullen mensen gaan veranderen, niet door dwang van buitenaf maar van binnenuit. Zij zullen namelijk merken dat het mogelijk is om een samenleving te creëren die niet gebaseerd is op de negativiteit van egoïstische competitie waarbij de sterkste wint, maar op eenheid.

Net als in een hechte familie worden de zwakken niet door de sterken onderdrukt. Integendeel, er is liefde tussen hen aanwezig en de zwakkeren krijgen meer zorg en aandacht dan degenen die al in staat zijn om tot op zekere hoogte zelf aan hun behoeften te voldoen. Op die manier activeren we ook twee krachten in een gezin, daar wordt onze liefde echter door de natuur teweeg gebracht. Wat moeten we echter doen in situaties waarin onze onderlinge verhoudingen op egoïstische berekeningen zijn gebaseerd en niet op liefde? Hoe transformeren wij een concurrerende individualistische samenleving in een liefdevolle familie?

Zeker niet onder druk maar wél met behulp van studie en een unieke vorm van educatie waarbij mensen ervaren dat dit nieuwe relaties ten goede komt en zij het succes zien dat hiermee gepaard gaat. Daarnaast is het wenselijk om ons te realiseren dat de natuur onze ontwikkeling bepaalt, we kunnen nooit zomaar iets doen wat in ons op komt. Wanneer wij aan de natuurlijke impulsen van ons narcisme zijn onderworpen, springen wij ‘in een brandend vuur’.

De ontwikkeling van de mensheid is aan strenge wetten onderworpen die wij niet hebben gekozen. We hebben hierbij nooit vrijheid van keuze gehad. Vanaf het begin van het universum tot aan de dag van vandaag heeft een innerlijke ‘motor’ de evolutie vooruit geduwd zonder afhankelijk te zijn van onze wensen. Het is dus voor ons de moeite waard om de natuurlijke processen te bestuderen en te leren begrijpen hoe wij ze in hun huidige vorm op de juiste manier kunnen integreren.

From KabTV’s “The Solution” 5/6/15

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Vorig bericht: