De Ziel – Eén Voor Iedereen?

Dr. Michael Laitman Vraag: Heeft ieder mens een eigen ziel of is er één gemeenschappelijke ziel voor iedereen?

Antwoord: In feite is er slechts één gemeenschappelijke ziel die door iedereen gedeeld wordt. Ieder mens neemt een verschillend aspect waar vanuit zijn of haar deel van deze grote ziel. Deze ziel is gereed om door een ieder van ons waargenomen te worden.

De Schepper heeft één verlangen om te genieten geschapen, zoals er geschreven staat: “Ik heb de neiging tot het kwaad geschapen.” Wij moeten samen handelingen verrichten om al dit kwaad te corrigeren. Bij alles wat wij doen, zijn wij één integraal lichaam, met elkaar verbonden als één mens met één hart. Daarom zullen wij samen de wil om te ontvangen corrigeren en de staat bereiken die ‘ziel’ genoemd wordt.

From Israeli Radio Program 103FM, 5/10/15

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Volgend bericht: