Wie Heeft Een Ziel?

laitman_572_03Vraag: Heeft ieder mens een ziel en is de ziel eeuwig?

Antwoord: Een mens heeft alleen een ziel als hij zijn ziel bouwt. Een ziel bouwen betekent dat hij het niveau van liefde voor anderen bereikt. In de mate waarin ik liefde voor anderen bereik, voel ik de liefde voor anderen in mijn gecorrigeerde verlangen, dat gevoel wordt het Hoge Licht genoemd. Het verlangen, met daarin het Licht dat uitsluitend op geven en liefde voor anderen is gericht, wordt een ziel genoemd.

Het Licht is het voelen van de Hoge Kracht, van de Schepper, in het verlangen. Het verlangen dat gericht is op liefde voor anderen en het Licht dat dit verlangen vervult – namelijk wat ik voel in mijn verlangen als ik het richt op liefde voor anderen – wordt een ziel genoemd. De Kli (vat) van de ziel is het verlangen en datgene wat het verlangen vult is het Hoge Licht. Op die wijze ontdekken we de ziel. Hieruit blijkt dat aanvankelijk niemand een ziel heeft, een ieder kan echter een ziel verkrijgen als hij zijn houding naar anderen corrigeert. Ons leven wordt zo bestuurd dat uiteindelijk iedereen zijn ziel zal bereiken, hoe dan ook.

Het is de bedoeling dat het volk dat het eerst de ziel zal bereiken, het volk Israël is. In onze generatie is dit voor iedereen mogelijk. Daarom is de wijsheid van Kabbalah onthuld, de methode die ons laat weten hoe wij vanuit het egoïstische verlangen de ziel kunnen bereiken, hoe wij het verlangen kunnen veranderen zodat het ten dienste van anderen aangewend wordt, volgens het principe: Heb je vriend lief als jezelf. Als het hele volk Israël zich hiervoor inzet en dit niveau bereikt – de staat die een ziel genoemd wordt – zullen alle volkeren ter wereld hetzelfde kunnen doen. Alles wat het volk Israël bereikt, zal naar hen toestromen. De corruptie en alle problemen die onlangs in Israël aan het licht zijn gekomen, zijn aanwezig omdat wij al lang geleden hadden moeten beginnen met de correctie van onze ziel, wij hebben echter een achterstand.

From the Israeli Radio Program 103FM, 5/10/15

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed