Het Magnetische Veld Van Het Ego Verlaten

laitman_608_02Vraag: Nu we Pesach voorbereiden, vraag ik me af wat de betekenis is van: “Daal neer naar het Egypte in mij?”

Antwoord: Neerdalen naar Egypte betekent: gaan werken met mijn verlangen om te ontvangen, dit is in feite het enige materiaal dat mij van energie voorziet. Als ik dat gebruik, kan ik verder komen op de weg naar het verlaten van deze wereld en het opstijgen boven de fysieke wereld uit.

Dit is het enige middel dat ik heb, er bestaat niets anders dan dit. Wij worden geboren als dieren en ontwikkelen ons op die manier. Maar op een bepaald punt in het leven voel ik, samen met mijn vrienden, dat er iets knaagt aan mijn hart en dat dit ons uit het leven trekt. Ik wil de essentie van het leven leren kennen, de Bron van het leven, waar het vandaan komt en wat er hier op aarde eigenlijk gebeurt.

We hebben echter geen andere bouwstof dan het ego waarmee het mogelijk is om deze neiging te ontwikkelen, deze vraag, dit kan alleen met ons verlangen om te ontvangen.

 

Ik ben in het bezit van mijn egoïsme, mijn verlangen om te ontvangen, en dat ene punt dat mij naar boven trekt. Dan kan ik delen van mijn egoïstische verlangen nemen en ze verbinden met dat punt: op de niveaus 0,1,2,3,4. Ik verbind mijn verlangen om te ontvangen met dat punt, totdat ik zo ver ben dat ik met dit punt voorwaarts kan gaan.

Hierdoor kom ik vooruit en ik gebruik mijn ego constant, met de hulp van de omgeving die mij steeds beïnvloedt en mij vertelt dat het de moeite loont om mijn punt in het hart aan te sporen naar verbinding met anderen.

Er zijn vele niveaus in het werken met mijn ego. In het begin werk ik met de groep, met de omgeving en de lessen, hoewel ik geven wil bereiken, is mijn intentie dat ik mijzelf wil verbeteren. Dit stadium heet Lo Lishma (Niet voor Haar Naam).

Later, als ik voldoende invloed heb ondergaan van het Corrigerende Licht, word ik bevrijd van de egoïstische intentie om geven ten behoeve van mijzelf aan te wenden. Ik wil nu geven zonder dat ik mijzelf daarin betrek, ik wil zuiver geven en bevrijd worden van mijn ego, alsof ik het magnetische veld van de aarde verlaat.

From the 2nd part of the Daily Kabbalah Lesson 4/3/14, Questions and Answers with Dr. Laitman

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed