Het Hoogste Doel Bepaalt Alles

Dr. Michael LaitmanOpmerking: U vertelde ons dat uw leraar Rabash meestal ging zingen en dansen als hij zich in staten van duisternis voelde en dat hij op die manier weer uit zulke staten kwam. Wat doet u als u in staten van duisternis bent?

Antwoord: Als ik denk aan de vastberadenheid van Rabash, zijn aspiratie, zijn grote verlangen en het feit dat hij niets anders accepteerde dan met de Schepper samen te zijn en dat hij zich uitsluitend vasthield aan de methode van zijn vader, dan voel ik me overstelpt, als het niet door kracht is in ieder geval door geduld.

Als ik dat niet had, zou ik zeker niet verder kunnen gaan met mijn werk, want ik ben niet van steen. Er zijn studenten die bij me weggaan en natuurlijk ben ik daar gevoelig voor.

Maar dan denk ik meteen aan Rabash en dat geeft me grote kracht. Hij was als een rots in de branding! Daarom doe ik dan een beroep op gevoelens in mij die weten dat ik deel uitmaak van die rots en dan krijg ik kracht. Hij geeft die gevoelens aan mij!

Wat mijn studenten betreft: ik denk dat zij zien hoe ik te werk ga en zij moeten een voorbeeld aan mij nemen. Rabash vertelde mij niets! Ik zag eenvoudigweg een mens die zijn leven totaal wijdde aan het bereiken van spiritualiteit. En bovendien: hij dacht nooit ergens twee keer over na, niet eens één keer, hij offerde zich altijd op.

Ik was altijd verbaasd over het feit dat hij nooit aan zijn innerlijke of uiterlijke problemen dacht, zijn reacties en besluiten volgden onmiddellijk. Er was geen spoortje van twijfel te bekennen! Elk probleem haalt ons uit onze routine en dan zakken we weg in twijfels. Hij had zo’n grote innerlijke kracht, dat hij alleen maar voorwaarts ging en hij was uiterlijk volkomen rustig was. Het was ongelooflijk!

Daarom is het hoogste Doel het belangrijkste voor ons. Het staat boven alles, bepaalt alles en ik ben er de slaaf van. Als ik als een component deel uitmaak van dit systeem, is dat mijn ideale staat. Hoewel ik een levende component ben, wil ik er deel van uitmaken als iemand die geen persoonlijk leven heeft en de wetten van dit systeem opvolgt zonder vragen te stellen.

Ik wil mijzelf zodanig corrigeren dat ik daarin een radertje word dat er zonder nadenken of twijfel mee in overeenstemming is! Dit wordt genoemd: de slaaf van de Eeuwige zijn en dit is de volledige correctie van een mens. Ik bereik het systeem en de Kracht die het bestuurt ten volle.

Opmerking: Wat betekent het dat er een gedachte komt en dat je zo’n gedachte dan onmiddellijk opvolgt …

Antwoord: Nee, ik moet nog dingen ophelderen, tot een oplossing komen en een besluit nemen, maar dat gebeurt niet volgens de aardse tijd maar op frequenties waarop het begin en het einde één worden.

From KabTV’s “Secrets of the Eternal Book” 11/12/14

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed