De Wet Van De Schepping

Dr. Michael LaitmanVraag: De wijsheid van Kabbalah spreekt over één Kracht die alle krachten van de natuur bevat en die het hele spel dat wij ‘ons leven’ noemen bestuurt. Hoe voelt deze wet als een mens deze gaat herkennen en bereiken?

Antwoord: Deze alomvattende wet heet Arvut (verantwoordelijk zijn voor elkaar). Alle delen van de natuur, het minerale, vegetatieve, animale en sprekende deel, alle krachten, de hele natuur in haar volheid en volledigheid is in één enkel systeem verbonden waarin alle delen elkaar ondersteunen om zo een complete vorm te bouwen..

Vraag: Is deze wet ook op het menselijke niveau actief?

Antwoord: Ja, maar het probleem is dat de mensheid de functie ervan moet vervullen. Dit is met een bedoeling zo gedaan, want op die manier zullen wij het niveau van deze unieke Kracht bereiken, de partners ervan worden.

Deze ene Kracht bevat de hele realiteit met alles wat daarin aanwezig is, alle tijden, alle werelden, uitgezonderd onze wereld. Deze Kracht bevindt zich boven tijd, plaats en beweging, boven ons bewustzijn, in een onmetelijk gebied waarin uitsluitend één Kracht werkzaam is. Wij kunnen deze Kracht niet alleen ontdekken, maar ook naar het niveau ervan opstijgen.

Dit Doel moeten we tijdens ons leven hier bereiken. Dan worden we vrij van alle beperkingen van tijd en afstand, leven en dood, dan bestaan deze dingen niet meer voor ons. “Wij bereiken onze wereld in dit leven.”

From Israeli Radio Program 103FM, 1/18/15

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Volgend bericht: