De Hele Wereld Is Innerlijk In Ons Aanwezig

Dr. Michael LaitmanDe Torah richt zich alleen tot mensen en spreekt alleen over dingen die innerlijk in ons aanwezig zijn: de Schepper, Mozes, mensen, etc. Ieder van ons moet deze elementen ordenen, want hoe we ons ook voelen, we voelen alles in ons.

Je kunt duizend keer herhalen dat een glas buiten jezelf bestaat. Maar hoe kan dat waar zijn als je alles vanuit je innerlijk waarneemt? “Nee! Ik zie dat het op de tafel staat!” Dit betekent dus dat je zowel het glas als de tafel innerlijk waarneemt.

Hieruit volgt dat alles waar we over spreken, de hele wereld, binnenin ons aanwezig is, inclusief de Schepper.

Dit verklaart waarom we – als we de Schepper ‘uitbeelden’ in Kabbalah – eerst de punt van de letter ‘Yod’ tekenen en pas daarna ‘Yod Hey Vav Hey’ schrijven, de vier ontwikkelingsstadia van het verlangen die bij dit ene punt beginnen. Het vierde stadium is een concluderend verlangen dat voor ons tastbaar voelt, serieus en ontwikkeld.

Het laatste stadium van verlangen is aangewakkerd vanuit dat initiële puntje, dat gelijk staat aan het gehele universum dat ontstaan is uit een heel klein vonkje dat genoeg energie bevatte om deze wereld, en ieder van ons, tot aan de huidige dag te voeden. In dat minuscule puntje ligt alle informatie en alle materie van het universum.

Het is een puntje dat alles aangewakkerd heeft wat later als resultaat van een explosie te voorschijn kwam, dit is het begin van de letter ‘Yod’. Daarom staat er in de Torah geschreven dat ieder mens een kleine wereld is die alles omvat.

Wat we ook voelen, het is binnenin ons. Daarom richt de moderne wetenschap, die in een verre staat van ontwikkeling is, zich weer op het ontdekken van de mens en focust men zich op ons potentieel en op de bijzonderheden van onze perceptie. Dingen die ver van ons verwijderd lijken en buiten ons aanwezig lijken te zijn, moeten juist binnenin ons verkend worden.

Gebrek aan begrip over de manier waarop we externe zaken waarnemen, belemmert onze verdere ontwikkeling en verhindert ons om iets te gaan begrijpen van de essentie van het leven, zodat we ons bestaan op orde kunnen brengen. In de nabije toekomst zullen alle wetenschappers Kabbalah gaan studeren.

Het zal de wetenschappelijke wereld duidelijk worden dat het zonder deze wijsheid onmogelijk is om een solide fundering te leggen die mensen in staat stelt om zich correct te verhouden tot gevoelens, gedachten en inzichten.

From KabTV’s “Secrets of the Eternal Book” 10/08/14

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed