Op Zoek Naar Een Nieuw Idee

Dr. Michael LaitmanMening van (Sergey A. Karaganov, Russisch politiek wetenschapper, hoofd van de Council for Foreign and Defense Policy): “Nadat Europa de Koude Oorlog heeft gewonnen, verliest het geleidelijk het contact met de wereld. Het komt in de volgende fase van internationale betrekkingen die niet verenigd zijn en zwak, men staat voor een confrontatie of erger nog, een grote oorlog.

“Een grote slogan over het ‘universele Europese huis’ veroorzaakt een sarcastische glimlach. Is er nog een kans om het contact met de wereld niet te verliezen?” “Europa is niet het centrum van de wereld. Het is een politieke entiteit, slechts een deel van het wereldwijde systeem waarin iedereen met elkaar is verbonden en wederzijdse invloeden ondergaat. Gezien het huidige gebrek aan vertrouwen lijkt het vooruitzicht van het bestaan van één enkele ruimte een illusie. Bovendien is de politieke invloed van de Verenigde Staten gericht op het vergroten van de split in de EU.”

“De afgelopen 25 jaar zijn verspilde tijd. Zonder nieuwe ideeën en een groot doel dat de landen van Europa zal verenigen, zal er een scheiding plaatsvinden volgens de oude en de nieuwe grenzen.”

Mijn commentaar: Het is vooraf door het Plan van de Natuur bepaald (de Schepper) om de mensheid naar eenheid te brengen: ofwel door het pad van het lijden ofwel door bewustwording van de noodzaak ervan.

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed