Waarom Moet Ik Niet Naar Een Psycholoog Gaan?

laitman_547_05Vraag: Men denkt dat depressieve mensen de grootste realisten zijn. Psychologen beschouwen optimisten als mensen die in een bepaalde illusie leven. Waarom houden we onszelf voor de gek?

Antwoord: Dat komt omdat onze essentie het verlangen om genot te ontvangen is. Waarom zou ik de waarheid onder ogen zien en lijden? Ik houd mezelf liever voor de gek en ga van het leven genieten.

Vraag: Er zijn bewijzen dat maar 2% van de bevolking de werkelijkheid ziet zoals deze is, zonder deze mooier te maken. Het zijn allemaal psychiatrische patiënten. Waarom zit de werkelijkheid zo in elkaar dat ik mij constant moet verdedigen, mijn verlangen om te genieten? Waarom voel ik altijd een soort bedreiging?

Antwoord: Eigenlijk stel je de vraag: “Waarom ben ik geen dier? Waarom ben ik een mens?” Dieren hebben zulke problemen niet. Ze hoeven alleen maar alles over hun eigen leven te weten, anders hebben ze geen kans om te overleven. Wij voelen bedreigingen en wij kunnen alleen het hoofd boven water houden als er een goede verhouding tussen ons bestaat.

In tegenstelling tot dieren kunnen wij kiezen. Tegenwoordig zijn we zo ver in onze ontwikkeling dat we een maatschappij moeten bouwen die ons zal vervullen met iets dat niet door de natuur is gegeven. Dan zullen we ons verlangen volledig met vreugde kunnen vervullen, dat is de essentie van onze natuur want niets anders zal ons vervullen.

Vraag: Waarom moet niet ik naar een psycholoog gaan?

Antwoord: Als je psycholoog weet wat integrale educatie is en je kan helpen om de juiste relatie tot de werkelijkheid om je heen op te bouwen, natuurlijk, ga dan. Wij moeten nu een beroep in het leven gaan roepen dat ‘integraal psycholoog’ heet.

Vraag: Zal degene die tegenover mij zit me kunnen helpen om mezelf te leren kennen?

Antwoord: De psycholoog kan niet één op één met je werken. Integrale educatie vereist groepswerk. Je psycholoog moet je oefeningen geven die je in je omgeving gaat gebruiken en onder invloed daarvan zul je veranderen. Dankzij hem leer je hoe je op de juiste manier met de wereld communiceert.

From KabTV’s “A New Life” 11/7/14

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed