Het Onthullen Van De Harten

Dr. Michael LaitmanWeg met de verhullingen

Wij maken een noodzakelijke fase van de menselijke ontwikkeling mee die helpt om het ware ‘ik’ van een ieder te onthullen. In de toekomst zullen we het oude onechte systeem van relaties opnieuw moeten opbouwen. De algemeen geaccepteerde conventies en hoffelijkheid waren mooi, maar tevens misleidend.

De Natuur vereist nu dat we oprecht zijn en overeenstemmen met haar mechanisme dat bestaat uit een onderlinge samenhang die waarachtig is, waarheidsgetrouw en toegewijd.

Daarom kunnen wij onze omgang met elkaar niet langer meer bedekken met valse beleefdheid. Integendeel, valse schijn verdwijnt en niemand wil meer luisteren naar leugens die mooi verpakt zijn. We moeten alle bedekkingen van ons los trekken en direct vanuit het hart spreken, zoals het behoort te zijn in één sociaal mechanisme.

Van hart tot hart

In deze context bereiden moderne communicatiemiddelen, zoals computerschermen van verschillende grootte en resolutie, ons in feite voor op de volgende fase. Ze brengen mensen samen en laten iedereen openlijk zien. Het maakt niet uit hoe vaak ik me achter mijn scherm verstop, alles is over mij bekend en ik word ‘onthuld’ en herkend.

Ik kan me nergens verstoppen en alles van mij kan bekeken worden: mijn bank, mijn familie, mijn baan, mijn relaties, mijn vrienden, mijn gesprekken, de statistische gegevens daarvan, mijn voorkeuren, de maat van mijn kleding en mijn schoenen, mijn smaak en mijn vrije tijdsbesteding.

Alles is over iedereen bekend, een mens is naakt en anderen zien wat hij over zichzelf niet weet. Zijn gegevens worden bestudeerd door psychologen, sociologen, analisten en professionals die de wetten van de menselijke samenleving en de  menselijke psychologie begrijpen.

Dit alles zal ons naar een staat leiden waarin wij allen naakt willen zijn, dat wil zeggen dat we een eenheid willen worden zonder iets voor elkaar te verbergen, waar een ieder in alle anderen geïntegreerd zal zijn, waar er geen afscheidingen en schermen meer tussen ons in zullen bestaan, ook het vloeibaar kristal-scherm van de monitor niet meer, we zullen elkaar vanuit ons hart voelen. Wij zullen allemaal één hart zijn.

Alleen zo’n eenheid zal volkomen in overeenstemming zijn met de Natuur die ons nu nog steeds deze schermen geeft en wil dat wij daardoor met elkaar in contact te blijven.

From KabTV’s “A New Life” 1/20/15

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed