Het Magische Theater

laitman_284_03Vraag: Kunnen we zeggen dat de wijsheid van Kabbalah speciale, bovennatuurlijke krachten bevat?

Antwoord: Er bestaat niets bovennatuurlijks. Kabbalah is de wetenschap die aan iemand uitlegt hoe hij zich moet gedragen in de huidige realiteit en hoe hij tijdens dit leven de hemel kan bereiken.

Kabbalistische boeken hebben niets te maken met magie. Ja, ze worden ’heilig’ genoemd omdat ik kan leren hoe ik met behulp daarvan ‘heilig’ kan worden. Met andere woorden: ik kan leren geven, leren hoe ik de naaste lief moet hebben en hoe ik goed kan doen.

Vraag: Kan ik de Kabbalistische boeken gebruiken voor iets wat slecht is? Sommige mensen voeren speciale rituelen uit die gericht zijn tegen een bepaalde persoon.

Antwoord: Dat is niet meer dan een spel. Psychologisch gezien heeft het misschien enige invloed, maar het is niet meer dan dat.

Een Kabbalist die in zijn eigen kracht staat, kan niemand ooit schade toebrengen. Hij staat immers dicht bij de Schepper, het kwaad komt ‘per definitie’ niet van hem.

Anderzijds komen er situaties voor waarin een Kabbalist goed kan doen door mensen te beschermen via het neutraliseren van een grote boosdoener die enorm grote schade aan mensen toebrengt.

Over het geheel genomen moet ik leren om een drager van het goede te zijn, om een gever te worden. Alleen dan handel ik zeker voor het gemeenschappelijke goed en dus ook ten voordele van mezelf.

From KabTV’s “A New Life” 1/18/15

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question




"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Vorig bericht: