Een Klein Beetje Goedheid Met De Juiste Intentie

Dr. Michael LaitmanVraag: Hoe kunnen wij de Schepper vreugde geven?

Antwoord: De Schepper vreugde geven betekent: Hem ontdekken. Dit brengt Hem en de gehele mensheid vreugde. De vreugde van de Schepper en van de schepselen is het Licht waarmee de kelim (vaten) gevuld worden: vreugde over het vullen van het verlangen en over de houding van de mens, dat wil zeggen op het eerste niveau en op het tweede niveau, op het fysieke niveau en op het spirituele niveau. Dit is het doel van de Schepper: de kelim vullen, dit brengt Hem en de schepselen vreugde, zo zijn ze beiden met elkaar verbonden.

Het is beter om minder te doen, maar dan wel met de juiste intentie. Het gaat niet over hoeveelheid. Als je meer tijd besteedt aan voorbereiding, is dat het waard. Mensen zijn met elkaar verbonden, als je met mensen praat, beïnvloed je hen en als dat op de juiste manier wordt gedaan, als samen met het Innerlijk Licht het gevoel wordt doorgegeven, zal Het zich later van hen uit naar alle mensen verspreiden waarmee zij weer in contact staan. Het zal zich verspreiden en iedereen beïnvloeden, dit zullen zij onbewust zo doen.

Maar als het alleen maar fysieke handelingen zijn, kunnen mensen geïnspireerd worden, roepen en schreeuwen als een massa fanatieke fans bij het optreden van een pop ster. Ze kunnen ook onder de indruk raken door de mooie woorden van de een of andere getalenteerde spreker, zoals Trotsky bijvoorbeeld. Dit zal echter tot geen enkel positief resultaat leiden maar eerder destructief zijn. Voor elke handeling is voorbereiding dus het allerbelangrijkste: de intentie om de Schepper vreugde te brengen.

Het enige waaraan ik de hele dag denk is: Hoe voeg ik mijn intentie toe aan mijn werk, dit is namelijk het geheim dat tot succes leidt.

From the Preparation to the Daily Kabbalah Lesson 8/26/13

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Volgend bericht: