De Vrouw Van De Priester

laitman_628_1De Torah,Vajikra (Leviticus) 21:13 – 21:14: Hij moet een vrouw die nog maagd is huwen. Een weduwe, een gescheiden vrouw, een vrouw die ontucht heeft gepleegd of een prostituée, deze mag hij geen van allen huwen, alleen een maagd uit zijn volk mag hij als vrouw nemen.

Op ieder niveau moeten de mannelijke en de vrouwelijke delen van het verlangen duidelijk met elkaar verbonden zijn om zo hun verbinding te verstevigen en op de juiste wijze in één spirituele Kli verenigd te zijn.

Het vrouwelijke deel is een verlangen om te ontvangen en het mannelijke deel is een verlangen om te geven. Op het niveau van de Cohen (priester), namelijk het niveau van de hoogste zuiverheid, is het essentieel voor het vrouwelijke deel om alleen aan hem ondergeschikt te zijn, dit betekent dat de wil volkomen gezuiverd is van het innerlijke en het uiterlijke ego. De betekenis hiervan is dat zij een maagd is en bereid is om hem te huwen.

 “Hij zal een vrouw huwen die nog maagd is,” betekent dat hij het verlangen alleen mag gebruiken op zijn niveau.

From KabTV’s “Secrets of the Eternal Book” 4/28/14

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Vorig bericht: