De Kwaliteiten Van De Hogepriester, Deel 3

 4. laitman_232_06Rijkdom

“De Hogepriester moet op financieel gebied stabieler zijn dan de andere Cohens.” (“Let There Be Light,” “Leviticus,” “Emor”)

Als wij onze Kelim (vaten) corrigeren en het Licht van Hochma ontvangen, zijn we ‘rijk’.

Geld – ‘Kesef’ is afkomstig van het woord ‘Kisuf’: bedekken – hiermee wordt een Masach (scherm) aangeduid.

Op financieel gebied moet de Hogepriester het ‘beter hebben’ dan de andere Cohens, dit betekent dat hij een grote Masach (Kesef, Kisuf – geld) moet hebben zodat hij het ‘geld’ als een ‘beschermende paraplu’ kan gebruiken om zijn volk mee te bedekken. De Hogepriester heeft de kracht om alle verlangens van zijn volk in zich op te nemen, alle eigenschappen en hoop, dit maakt hen vaardiger, brengt hen naar het volgende spirituele niveau en richt hen op de juiste wijze naar het Hoge Licht, zodat het Licht gunstig is voor hen en geen schade aanbrengt.

Elk volgende niveau bevat alle voorgaande stappen. De lagere stappen zijn gelijk aan de corresponderende punten van de volgende stap. Daarom moet een Cohen een Masach hebben waardoor allen beschermd worden.

From KabTV’s “Secrets of the Eternal Book” 5/14/14

* Tot 20 maart zullen er minder blogs verschijnen vanwege drie congressen in Israël.

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Volgend bericht: