De Kwaliteiten Van De Hogepriester, Deel 1

Laitman_043Om Hogepriester te worden, moest een Cohen in het bezit zijn van vijf eigenschappen.

Welke eigenschappen moest een Cohen bezitten om de taken van Hogepriester te verrichten?

1. Wijsheid is de eerste en belangrijkste eigenschap

Door de diensten in de Tempel te leiden, vertegenwoordigde de Hogepriester het hele volk. Voor dit doel moest hij een groot Torah geleerde zijn.” (Uit ‘Let there Be Light – Selected excerpts from the Book of Zohar’ , Vajikra – Emor.)

“Een groot Torah geleerde zijn”, betekent: het Hoge Licht gebruiken om het egoïsme te corrigeren. Wanneer men het Licht van Hochma (Wijsheid) niet voor eigenbelang ontvangt maar ten behoeve van andere zielen, wordt men ‘wijs’ genoemd.”

2. Een aangename verschijning

Hoewel de uiterlijke verschijning geen belangrijke kwaliteit lijkt te zijn, was het vanuit respect voor de Schepper en de Tempel vereist dat de Hogepriester een goede verschijning was.”  (Uit ‘Let there Be Light – Selected excerpts from the Book of Zohar’ Vajikra – Emor.)

“Een goede verschijning” betekent dat de uiterlijke eigenschappen van de mens gericht zijn op het welzijn van anderen.

Vanuit spiritueel oogpunt zegt men van een mens dat hij ‘knap’ is als hij het Licht ontsteekt. Het lichaam is niet belangrijk maar de eigenschappen die van werkelijk belang zijn. Kabbalah beschrijft de eigenschappen van zowel de gecorrigeerde als de corrupte verlangens en de niveaus van correctie van deze verlangens.

From KabTV’s “Mysteries of the Eternal Book,” 5/20/14

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Vorig bericht: