Van Het Ene Niveau Naar Het Volgende

laitman_232_04Vraag: De naam van het wekelijkse Torahgedeelte “Ki Tazria” kunnen we vertalen als: zaaien, planten, zwanger worden, baren. Betekent dit dat het naar verschillende dingen verwijst?

Antwoord: Nee. Het gaat over hetzelfde, maar op verschillende niveaus: het vegetatieve, het animale en het spirituele niveau.

Om iets te kunnen baren, moeten we eerst iets bijeenbrengen, verschillende dingen die we niet nodig hebben en die alleen maar schade aanbrengen en verstorend gaan werken, verhelderen en zuiveren. We moeten ze sorteren en begrijpen wat we moeten afscheiden en niet nodig hebben. Alleen dan kan er een nieuwe staat geboren worden. In dit gedeelte krijgen we instructies over de werkwijze.

Het voorgaande gedeelte spreekt over het vegetatieve niveau, hoe we de gewassen moeten planten, laten groeien en oogsten, nu gaat het over hetzelfde, maar dan in een mens, een moeder. De geboorte van elk lichaam en de ontwikkeling daarvan vindt plaats volgens dezelfde regels, maar elke keer op een ander niveau.

Eerst op het niveau van het fysieke lichaam, vervolgens gebeurt hetzelfde op het morele niveau, op het niveau van erkenning, het niveau van bewustzijn, enz.

From KabTV’s “Secrets of the Eternal Book” 2/18/14

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed