Stimulans Voor De Nieuwe Samenleving

laitman_229Omdat tegenwoordig door de traditionele modellen van de menselijke ontwikkeling de sociale ongelijkheid alleen maar toeneemt, is het tijd om een nieuwe maatschappij te bouwen op basis van een systeem van integrale educatie waardoor mensen een nieuw systeem van prioriteiten krijgen.

Vraag: Hoe noemt u dit sociaal economisch model?

Antwoord: “Een Verenigde Samenleving.” In deze maatschappij draagt iedereen bij aan gemeenschappelijke belangen en zorgt daarvoor.

Vraag: Door wat voor soort stimulans wordt een mens gemotiveerd om dit te doen?

Antwoord: Door eer en erkenning van anderen.

Op dit moment gebruiken wij deze prikkels in hun egoïstische, negatieve vorm: men pronkt met superioriteit, met voordelen ten opzichte van anderen. Succesvolle mensen worden naar hun rijkdom beoordeeld.

Maar in de nieuwe maatschappij leeft men anders en door de geest in deze maatschappij wordt de juiste relatie met iedereen gevormd.

En bovendien, door zichzelf zo te verwerkelijken, voelt een mens dat hij op weg is naar de onthulling van de Schepper, naar een niveau van de volgende wereld die hier en nu in dit leven wordt onthuld.

Natuurlijk kunnen we ons niet ontwikkelen zonder het systeem van integrale educatie. Laten we zeggen dat we anderhalf uur in de ochtend en in de avond studeren. Dit is niet zomaar een les, het is een verandering van de waarden in het leven en de prioriteiten, een heroriëntatie, een nieuwe richting, het zijn nieuwe criteria. Dan worden mensen niet beoordeeld naar hun dollars en hun bankrekeningen, maar naar hun investering in de maatschappij.

Waar haal je de kracht voor zulke sociaal nuttige acties vandaan? Uit de verbinding met het volgende niveau van ontwikkeling: een mens die inspanningen investeert ten behoeve van de maatschappij, maakt vorderingen en komt dichter bij de hogere Kracht, totdat hij deze Kracht ontdekt.

Met andere woorden, hij gaat in het hier en nu voelen dat hij zich in een hogere werkelijkheid bevindt. Deze is eindeloos en bestaat buiten de tijd. Een mens hoeft niet te wachten op zijn dood om het paradijs (of de hel) te bereiken dat hem door iemand beloofd wordt. Hij wordt vervuld en dat compenseert hem ruimschoots na alle inspanningen die hij heeft geleverd.

Een mens krijgt zo’n gevoel tijdens de onthulling van de hogere Kracht, wanneer hij de hogere werkelijkheid bereikt die zich buiten de grenzen van deze wereld en ons huidige leven bevindt. De mens onthult het systeem dat ons bestuurt en identificeert zich daarmee. Hij leeft op een ander niveau, boven het animale bestaan van zijn lichaam.

En voor deze beloning is hij bereid dag en nacht te werken.

Voorheen was hij trots op het feit dat hij meer verdiende dan zijn buurman maar nu is hij trots omdat hij de maatschappij helpt, een maatschappij die zijn investering daarin ontvangt en waardeert.

En een mens krijgt kracht doordat hij dichter bij de Schepper komt en Hem onthult.

Zonder deze Oorzaak van de ontwikkeling zouden we niet in staat zijn om een nieuwe maatschappij te bouwen.

Vraag: Wat is deze hogere Kracht, de Schepper?

Antwoord: Het is een Kracht die in de gehele werkelijkheid handelt en ons leven bestuurt, ook nu.

Deze Kracht is voor ons verborgen, maar als de mens ten gunste van de maatschappij handelt, ontdekt hij deze Kracht.

From KabTV’s “A New Life” 12/23/14

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed