Magie Te Koop

laitman_276_04

 

Spiritueel Wapen

Vraag: Bestaat er zoiets als magie? Is het mogelijk om bovennatuurlijke krachten te gebruiken om zo onze realiteit te veranderen?

Antwoord: Nee. De huidige opvatting van ‘bovennatuurlijk’ moet gewijzigd worden. Als wij spreken over iets wat zich boven ons bestaan bevindt, kunnen we heel dit natuurlijke fenomeen in verband brengen met de wereld waarin wij ons bevinden.

Wij kunnen de beweging van de aarde en andere hemellichamen niet beïnvloeden. We kunnen ze echter wel berekenen. Zo zijn er veel verschijnselen vanuit het mystieke gebied in de wetenschappelijke wereld terecht gekomen.

Er zijn echter nog steeds veel feiten onbekend voor ons, de oorsprong daarvan ontglipt ons. Op dit gebied zijn wij nog steeds onwetend, we kunnen de natuur niet voorspellen. Ondertussen hunkert een mens naar veiligheid, hij heeft behoefte aan een ‘veiligheidspolis’ tegen alle bedreigingen.

Daar komt magie vandaan. Allereerst verschaft magie ons een beveiliging tegen bedreigingen, vijanden die een mens nu met een spiritueel wapen te lijf kan gaan. Ten tweede is het een mogelijkheid om een aanval te beginnen, om superioriteit te tonen en het gebied van de boosdoeners die iemand in de weg staan te reinigen.

Bovennatuurlijke krachten te koop

Daarom doen veel mensen beloften, zij beweren dat ze weten hoe ze met magie kunnen werken en helpen alleen als ze voor hun diensten betaald worden.

Er bestaat zwarte en witte magie. De eerste vorm is bedoeld om schade aan te richten, de tweede vorm belooft hulp. Een dergelijke verdeling is echter puur willekeurig, zoals spelende kinderen goede en slechte mensen nadoen. Een mens voelt zich zwak ten opzichte van de krachten die zijn leven bepalen. Hij wil zijn lot onder controle hebben en daarom gaat hij naar mensen die “het weten”.

Daarnaast schrikt de dood van ons lichaam ons af, evenals het onbekende dat in het verschiet ligt. Wat zal er met mijn ziel gebeuren? Waar kom ik terecht? Kan ik aan de hel ontsnappen en er zeker van zijn dat ik in de hemel terecht kom? Dit veroorzaakt ook grote zorgen waar anderen goed geld aan kunnen verdienen.

Vraag: Betekent dit dat er geen magie bestaat?

Antwoord: Inderdaad, het probleem is echter dat alles wat wij de innerlijke wereld van de mens noemen verbonden is met onze psychologische laag. Daardoor kan een mens zodanig worden beïnvloed dat het zou kunnen lijken op magie. Dit overkomt velen die er in geloven.

Er valt niets aan te doen omdat dit eigenschappen van onze psychologie zijn. Uiteindelijk komt dit alles uit onwetendheid voort.

From KabTV’s “A New Life” 1/18/15

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed