Het Verbod Op Godslastering

laitman_546_01De Torah Vajikra (Leviticus) 20 vers 9: Dus iedereen die zijn vader of zijn moeder vervloekt, moet gedood worden …

Het hogere niveau wordt Aba en Ima (Vader en Moeder) genoemd. Het lagere niveau zijn hun zonen en dochters, ofwel ZON.

Als het lagere niveau Aba en Ima niet respecteert en eert, wat betekent dat het niet wil stijgen en onder het hogere niveau wil zijn, kan het niet groeien, dan maakt het zich los van hen alsof het zichzelf doodt.

Respecteren en eren betekent: je ego wegcijferen voor het hogere niveau. Hierop is de stijging van de lagere niveaus gebaseerd, want de staat van de eerste stijging is de staat van een embryo. Een embryo kan al bestaan in de Hogere, maar op voorwaarde dat het zich volkomen wegcijfert voor de Hogere. Vervloeken betekent: aannemen dat de wetten die gelden voor het bestaan op het hogere niveau niet hoger zijn dan de wetten die gelden voor het bestaan op het lagere niveau.

From KabTV’s “The Secrets of the Eternal World” 4/23/14

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed