Ga Aan De Grenzen Van De Tijd Voorbij

laitman_537De Midrash “BeShalach”: Mozes was zulk een begaafde leider dat hij met slechts enkele woorden gezag uitoefende over honderdduizenden mensen. Hij overtuigde hen en beloofde hen: “De Schepper zal wonderen voor jullie doen en jullie zullen zwijgen.”

Tegelijkertijd bleef de angst echter aanhouden. Het volk wilde weten: “Wanneer zal de Schepper ons redden? “ en Mozes antwoordde: “Vandaag.” De Joden riepen uit: “Wij kunnen niet langer meer wachten.”

Zij kunnen niet langer wachten omdat zij het framework van de tijd niet kunnen loslaten. Mensen vinden het moeilijk om te begrijpen dat het niet over tijd gaat en dat het concept tijd verdwijnt als je je op een zeker moment met de Hogere Kracht verbindt.

Wachten symboliseert een gevoel van tijd en een gevoel van gemis, van iets wat ontbreekt tot aan het einde van de correctie. Als je echter correctie bereikt, verdwijnt de tijd en kom je op een niveau boven de snelheid van het licht, in een andere dimensie. Daarom duidt de uitdrukking “wij hebben geen tijd” aan dat het volk nog niet met de Schepper verbonden is.

From KabTV’s “Secrets of the Eternal Book” 4/30/14

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Vorig bericht: