Een Wereld Van Twee Krachten

Dr. Michael LaitmanVraag: Hoe is de spirituele wereld met ons leven verbonden? Is dat belangrijk voor ons?

Antwoord: De spirituele wereld is met ons verbonden omdat we erdoor bestuurd worden. We vinden die wereld op een hoger niveau, Einstein en andere natuurkundigen wilden erin doordringen, maar zij konden het niet omdat dit onmogelijk is. Alleen Kabbalisten kunnen dit bereiken.

Vanuit deze hogere, spirituele wereld is er een Kracht die ons bestuurt, beïnvloedt en handelt en wij gehoorzamen aan dat bestuur. In de spirituele wereld zijn er slechts twee krachten, de kracht van ontvangen en de kracht van geven, deze krachten verbinden zich met elkaar op verschillende manieren. De kracht van ontvangen is het verlangen om alles naar jezelf toe te trekken en op te slokken. De kracht van geven is het verlangen om naar buiten toe te geven.

In onze wereld brengen deze twee krachten alle verschijnselen voort op allerlei verschillende niveaus omdat zij met de materie werken, met het verlangen om te ontvangen, namelijk het verlangen om genot te ontvangen.

Door met de materie te werken, met het verlangen om te ontvangen, creëren deze twee krachten allerlei soorten nieuwe eigenschappen en gevoelens in die materie. Het resultaat hiervan is dat deze materie, onder de invloed van deze twee krachten, een nieuwe vorm krijgt en er ofwel gelijkvormig aan gaat worden of zich ertegen verzet. Er vinden allerlei veranderingen plaats in deze materie.

From KabTV’s “A New Life” 12/21/14

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed