De 72 Recepten Voor Een Prachtige Bestemming

Dr. Michael LaitmanVraag: Er wordt heel wat reclame gemaakt voor het gebruik van de heilige Namen van de Schepper met de bedoeling om ons lot te veranderen. Volgens Kabbalah bestaan er 72 heilige Namen voor de Schepper, die allemaal een speciale kracht bezitten en iemand in een bepaald opzicht kunnen helpen.

Er heeft zich hier omheen een hele industrie ontwikkeld, tot en met de productie van allerlei decoraties en voorwerpen. Wat zit daar achter? Wat is het geheim van de 72 Namen van de Schepper waarover de wijsheid van Kabbalah spreekt?

Antwoord: Een heilige Naam is een recept waarmee je op een nauwkeurige manier een spirituele handeling kunt uitvoeren. Zoals bijvoorbeeld een recept voor een taart, volgens dat recept kan je net zo’n taart bakken als je moeder vroeger deed toen je nog een kind was. En als je ervan proeft, merk je dat het inderdaad dezelfde taart is.

De 72 heilige Namen zijn een recept waarmee we onze taart bakken. Ze geven ons instructies over hoe we op de correcte manier, via de juiste weg, vorderen naar dezelfde bestemming, naar hetzelfde doel dat we moeten bereiken. We moeten de hoogste klas van deze school bereiken, of we het nu willen of niet, en alle examens doen om ons diploma te halen. Alleen dan zijn we voor het leven gereed.

Als je alle ingrediënten van het recept die in de 72 Namen zijn opgenomen neemt en de vermelde handelingen uitvoert, zul je een staat bereiken waarin het mogelijk wordt om je lot bepalen. Dit recept is van jou en de componenten bevinden zich in je.

Het verwijst naar verschillende eigenschappen die je hebt en die met elkaar moeten worden verbonden zodat je een prachtige taart krijgt die jouw naam draagt. Dit wordt het resultaat van je tien jaar studie.

Vraag: Betekent dit dat ik mijn mentale krachten en mijn innerlijke eigenschappen gebruik, ze op de een of andere manier klaarmaak en er een baksel van maak waaruit een prachtige taart ontstaat die mijn naam draagt?

Antwoord: Tenslotte komt er een nieuw mens uit de oven en dit is je kans om je lot te bepalen.

Vraag: Maar als ik geen recept heb en niet weet welke ingrediënten ik moet gebruiken en hoe ik de cake goed kan klaarmaken, is de cake die er uit ontstaat dan oneetbaar?

Antwoord: Helaas en dit zien we tegenwoordig. Als we nu leven zonder na te denken en zonder te weten wat het doel is, leidt ons leven tot niets goeds.

De wijsheid van Kabbalah bestaat niet alleen uit de 72 Namen maar ook uit veel raadgevingen, formules en andere voorwaarden waaraan men zich op elk niveau van de vooruitgang moet houden. Deze wijsheid deelt ons mede wat we moeten vrezen, waar we ons van afzijdig moeten houden en anderzijds waar we dichterbij moeten komen en wat we moeten vervullen

Een mens gaat door het hele curriculum heen zoals in de verschillende klassen op school waar men over veel verschillende onderwerpen iets leert. Geleidelijk aan voegen deze onderwerpen zich samen, vormen ze een mens en kan hij dingen gaan begrijpen, zien en weten. Hij gaat zijn weg vinden in biologie, geografie en geschiedenis en geleidelijk aan voegen al deze onderwerpen zich samen en helpen ze hem om de natuur te begrijpen. Dan wordt hij voorbereid om het in het algemeen en globaal te studeren.

From KabTV’s “A New Life” 12/21/14

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed