Als De Droom Werkelijkheid Wordt

laitman_214Vraag: Mensen fantaseren graag over een beter leven. Sommige mensen verdwijnen helemaal in deze zoete dromen, zij ontsnappen aan de werkelijkheid en leven in een droomwereld.

Kan een mens de mogelijkheid ontwikkelen om in de middellijn te blijven en zo de positieve en negatieve krachten van de natuur op de juiste wijze met elkaar verbinden, zoals Jacob en Jozef, over wie de Torah spreekt? Kan hij zich datgene waarnaar hij verlangt voor de toekomst al voorstellen en ook bereiken?

Antwoord: Dit is mogelijk als een mens een heel sterk verlangen ontwikkelt naar een bepaald doel en dat doel voor ogen heeft als hét doel van zijn leven. Het is daarbij noodzakelijk om erachter te komen waardoor hij plotseling aan zo’n sterk verlangen komt. Misschien is hij wel met een speciale opdracht op deze wereld.

De ene mens heeft het doel om een belangrijk arts te worden, de ander om eerste minister te worden en weer een ander om een hoge spirituele ontwikkeling te bereiken. Zulke ambities komen voort uit het punt van onze oorsprong, het punt in het hart genaamd. Dit brengt in ieder mens het verlangen voort om iemand te worden.

We kunnen deze ambities ook van onze omgeving krijgen, alsof we bij toeval onder een bepaalde invloed zijn gekomen. Er zijn talloze mensen om ons heen, een ieder raakt echter onder de indruk van iets dat bij hem past. We krijgen alle informatie van het alomvattende programma van de Natuur.

Vraag: Is er een hoger programma dat mijn lot bepaalt en hoe kan ik het zo veranderen dat de toekomst wordt zoals ik het verlang? Hoe kan ik mijn dromen waar maken? Hoe kan ik dit verborgen programma veranderen?

Antwoord: Alles wat in dit programma geschreven staat, zal hoe dan ook plaats vinden, of we het nu weten of niet. Het alomvattende programma moet gerealiseerd worden. Waardoor komen er elke seconde gedachten in je op, waar komen de mensen vandaan met wie je in contact komt, waardoor gebeurt er van alles? Het vindt allemaal plaats volgens het alomvattende programma. Wij hebben daar een rol in, als gehoorzame marionetten.

Als we echter boven dit programma willen uitrijzen, moeten we het niveau bereiken waarop de krachten die deze wereld besturen werkzaam zijn. De wijsheid van Kabbalah staat het ons in deze tijd toe om dat te doen, het vereist echter een heel sterk verlangen.

From KabTV’s “A New Life” 1/11/15

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed