Het Ideaal Van Liefde En Geven

Dr. Michael LaitmanDe Schepper, het ideaal van Liefde en Geven, moeten wij voortdurend voor ons zien op een duidelijke accurate wijze. Wij moeten beseffen dat wij dit ideaal in zekere mate kunnen begrijpen en onthullen.

Dit betekent dat de Schepper iets is wat wij buiten ons voelen. Er wordt aan ons geen voorwaarde gesteld voor het bereiken van de schepping, wij voelen alles in onze eigenschappen en verlangens.

De allerhoogste eigenschap is de eigenschap Keter waarin wij de Schepper voelen, het is de eigenschap van Liefde en Geven, het resultaat van het werk met de negen lagere Sefirot.

Wij moeten ons dus afstemmen op deze stemvork, in overeenstemming met de tiende hoogste Sefira en daar voortdurend alle andere Sefirot op afstemmen.

Dit is niet eenvoudig want de juiste intentie wordt bereikt in de groep tijdens de studie, wanneer wij vanuit het punt waar Keter zich bevindt – en door gebruik te maken van alle andere eigenschappen – het Hoge Licht aantrekken. Alles wat wij in deze wereld doen als wij bezig zijn om de wederzijdse verbinding tussen ons te vormen, is noodzakelijk om onszelf steeds via deze verbinding te checken .

Het hoogste deel van Keter moet van ons gescheiden zijn. We moeten het voortdurend steeds meer zuiveren, het verheffen en van ons scheiden. Het moet steeds transparanter worden in ons gevoel.

Dan zijn er nog acht Sefirot: Hochma, Bina, Hesed, Gevura, Tifferet, Netzach, Hod en Yesod, het zijn onze verlangens die gecorrigeerd kunnen worden, en Malchut, dat niet gecorrigeerd kan worden.

De hoogste Sefira is Keter, de laagste Sefira is Malchut en alles wat wij ons maar kunnen voorstellen tussen Malchut en Keter is daartussen aanwezig in de vorm van acht Sefirot. Wij werken in dit systeem.

Op elk niveau van zijn ontwikkeling moet een mens slechts over één ding nadenken: hoe hij Keter kan verheffen door steeds meer Malchut te onthullen en door te proberen Malchut te zien als Keter in de tussenliggende acht eigenschappen.

Keter schijnt neerwaarts en aan het einde van de correctie spreidt Keter zich zo uit dat het geleidelijk aan versmelt met Malchut, met behulp van het werk in de acht tussenliggende Sefirot, 6.000 jaar lang, op 125 niveaus. De acht Sefirot tussen Keter en Malchut vormen het netwerk van onze onderlinge verbindingen.

From KabTV’s “Secrets of the Eternal Book” 3/26/14

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Volgend bericht: