Het Criterium Voor Succesvolle Disseminatie

Laitman_524_01Vraag: Is er een universeel criterium voor het juiste resultaat van onze disseminatie?

Antwoord: Hoe we het resultaat van onze disseminatie kunnen vaststellen en geen bewijs krijgen dat onjuist is? Er bestaat slechts één criterium: praktische effectieve eenheid waarin de Schepper wordt onthuld.

Zo is het omdat het einddoel van alles wat wij doen de ontdekking van de Schepper in ons is, de alomvattende Natuurkracht die ons verbindt. Uiteindelijk gaan we voelen hoe deze wereld verdwijnt en wij overblijven met het gevoel dat er twee krachten zijn: ontvangen en geven, krachten die samenwerken, en wij zijn in volledige harmonie met dit systeem.

In de schepping bestaat er niets anders dan Olam Ein Sof (Wereld van Oneindigheid). Al het overige is slechts een denkbeeldig gevoel dat ons vernietigt.

We moeten dus met al onze kracht proberen om onze eenheid te meten: hoe groot deze eenheid is in vergelijking met ons ego, in welke mate deze niet is gericht op het ontvangen voor onszelf, hoeveel we ervan waarnemen buiten ieder van ons, in het centrum tussen ons en in welke mate de eenheid nu in zijn aard gelijkvormig aan de Schepper kan zijn.

En dan zal deze verandering haar praktische vorm al in de fysieke data hebben: ‘niveaus’, ‘Aviut’ (dikte; grofheid van het verlangen), ‘Masach’ (scherm), ‘Ohr Hozer (terugkerend Licht). Dan wordt het veel eenvoudiger en gemakkelijker voor ons.

Het wordt voor mij mogelijk om aan de vrienden en mijzelf te zien op welke manier wij geven, hoe noodzakelijk het is om dit aan elkaar door te geven, hoe ieder van ons moet handelen. Zo kunnen we de wilskracht van elkaar meten.

From the Convention In Sochi “Day One” 7/13/14, Lesson 1

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Vorig bericht: