Een Gebed Aan Het Einde Van Alle Inspanningen

laitman_236_01Rabash, brief 57: “Deze waarheid heb ik jullie niet verteld zodat jullie niet zouden weggaan en wanhopen over genade. Hoewel jullie niets waarnemen, zelfs niet als de maat van inspanningen vol is, is dit het moment van gebed.”

Vraag: Maakt een gebed deel uit van de inspanningen of komt het onafhankelijk daarvan?

Antwoord: Een gebed is het resultaat van alle inspanningen. Wanneer je je tot het uiterste inspant en de maat vol is, wordt het gebed geboren. Je moet alles doen wat tot je mogelijkheden behoort, al je kracht inzetten, daarna zul je begrijpen dat alleen de Schepper in staat is om Zijn Plan uit te voeren. Dan wend je je tot Hem!

Vraag: Wat betekent het dat de maat van je inspanningen vol  is?

Antwoord: Dat betekent dat je al het mogelijke hebt gedaan om je met je vrienden te verbinden om zo aan de Schepper te geven. Je bent er wanhopig over dat je de werkelijke eigenschap van geven niet kunt bereiken en dan barst je in een gebed uit.

In het begin hoor je alleen dat het goed is om geven te bereiken, maar je moet een staat bereiken waarin je degene wilt zijn die geeft, je smeekt om geven, alsof je zonder dat niet kunt leven.

Je kunt de maat van je kli niet weten en omdat je denkt dat deze leeg is, kom je tot het besluit dat je aan het einde bent gekomen van de maat van je inspanningen. Vanuit een staat die je wordt opgelegd, barst je in een gebed uit waarop je onmiddellijk antwoord krijgt, dan vindt de verandering plaats. Aan de veranderingen weet je dat je de maat van je inspanningen hebt voltooid.

Het gebed komt nadat een mens tot de conclusie is gekomen dat het onmogelijk is om jezelf te veranderen, dat alles in de Handen van de Schepper ligt. Dit brengt hem tot hechting aan de Schepper.

Er wordt niet van je gevraagd om dit gebed te forceren. Vanuit je innerlijk barst je schreeuw om Hulp los, dat is je gebed. Het gebed is het werk van het hart.

Daily Kabbalah Lesson – 11.26.14

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Vorig bericht:

Volgend bericht: