De Malchut Die Niet Vrij Is

laitman_557Vraag: Er staat geschreven: “En wanneer een man gemeenschap heeft met een vrouw die een slavin is en voor een andere man bestemd was, maar niet [volledig ] vrijgekocht of vrijgelaten is, moet hij een schadeloosstelling betalen, omdat ze niet volledig vrijgelaten was, worden ze niet ter dood gebracht. ”Wat betekent dit?

Antwoord: Het betekent dat het mannelijke en het vrouwelijke deel van de Partzuf niet met elkaar overeenstemmen, het mannelijke deel kan niet met dit verlangen werken.

Een mens wil geven, voor de Schepper werken, een spirituele handeling verrichten, maar hij heeft zijn verlangen nog niet ten volle duidelijk gemaakt en onderzocht. Hij bevindt zich in bepaalde eigenschappen en weet niet dat hij niet met Malchut kan werken. Hier zijn veel verschillende mogelijkheden.

Het blijkt dat er geen contact is tussen de eerste negen Sefirot en het tiende deel van het verlangen. Malchut is er nog niet geschikt voor en daaruit blijkt dat het niet vrij is, ten aanzien hiervan niet betrokken, enz.

Het gaat over de gedeeltelijke correctie van het verlangen van de mens waarmee hij werkelijk oprecht wil werken om te geven, maar hij heeft gefaald. Hoewel hij later het verlangen volledig corrigeert.

“Ze worden niet ter dood gebracht omdat zij niet volledig vrij gelaten was” betekent dat wij een offer moeten brengen, de toevoeging die nodig is voor vergeving. Vergeving betekent dat de mens ofwel zijn eigen correctie van het vrouwelijke deel toevoegt en daarmee zo één Partzuf vormt – zoals er geschreven staat: “en zal zijn vrouw worden” – ofwel er zal verzoening gegeven worden voor zijn handeling omdat het Licht in het vrouwelijk deel van het verlangen komt en dit gecorrigeerd moet worden, zodat het vrouwelijke deel kan terugkeren naar de oorspronkelijke staat.

From KabTV’s “Secrets of the Eternal Book” 4/9/14

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Vorig bericht: