De Maatschappij Wakker Maken

Dr. Michael LaitmanAls wij het integrale systeem verspreiden, moeten we aan mensen uitleggen dat de problemen die iedereen heeft maar door één methode, één beweging opgelost kunnen worden: door verbinding en eenheid.

Als er mensen met ons aan een ronde tafel zitten, zullen ze na één les met ons voelen dat wat wij aanbieden een heel sterke praktische basis heeft.

We kunnen proberen om de basis en de theorie uit te leggen, maar dat kunnen we ook meteen weer vergeten want dat is niet belangrijk. Er wordt een nieuwe innerlijke kracht onthuld in een groep die zich correct focust, deze kracht voedt ons en heelt alle problemen, of het nu persoonlijke problemen, problemen in de groep, sociale, politieke of ecologische problemen zijn. Deze kracht wijst mensen de weg bij hun onderlinge verbinding en helpt hen om alle problemen op te lossen.

Wij moeten het hen op een praktische manier laten zien. Tegenwoordig luisteren en lezen mensen niet meer, ze zien niets anders dan datgene wat aan hun egoïstische intentie beantwoordt. Hun onverschilligheid is echter alleen maar buitenkant. We kunnen een beetje dieper graven in een mens en dan ontdekken wat hem dwars zit: “Wat mis je waardoor je niet compleet gelukkig bent? Ik ben bereid om het je te geven.” Dit gaat over de oorsprong van de mens en de vervulling van de wetten van verbinding en eenheid.

Een mens lijdt, hij kan niet rondkomen en hij voelt zich persoonlijk of politiek niet veilig; hij is ziek, er is ruzie in zijn familie en er zijn problemen in zijn relatie met zijn kinderen. Dit betekent dat hij problemen heeft met al zijn verbindingen.

Hij kan zich natuurlijk afzijdig houden van elke discussie over een bepaald onderwerp en zich er helemaal niet mee bezig houden omdat hij het gevoel heeft dat het er toch niets meer toe doet, maar die onverschilligheid is alleen maar buitenkant. Autoriteiten willen dat allemaal onderdrukken door soft drugs legaal te maken, maar dat is geen oplossing. Een mens zal nog steeds niet aan zijn problemen kunnen ontsnappen.

Daarom zijn we verplicht om een mens, zonder enige dwang en zonder ons in zijn problemen te verdiepen, aan te bieden: “Wil je je problemen oplossen? Het enige wat je nodig hebt is een keer onze workshop bezoeken, in een kring gaan zitten en een kop koffie of thee samen met ons drinken.” enz. Het belangrijkste is dat we hem laten voelen dat er een kracht in onze methode aanwezig is die hem kan helpen om alles wat hij wil op te lossen en te corrigeren.

Later zal hij uit zichzelf terugkomen en bij ons blijven, want we houden ons bezig met disseminatie onder de bevolking, daar zal men aan elkaar gaan geven en het zal groeien als een sneeuwbal, onze methode zal een sociale beweging worden.

Tegenwoordig zit er geen beweging in de maatschappij, maar we hebben een grote groep die zich gaat onderscheiden door verschillende lagen van de maatschappij te beïnvloeden, zo integreren deze delen met elkaar en hebben ze invloed op elkaar. Mensen zullen weldra aan eenheid gaan denken, zelfs als niemand het erover heeft.

From KabTV’s “Secrets of the Eternal Book” 3/26/14

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Volgend bericht: