Alles Keert Terug Naar Het Begin, Maar In Een Andere Dimensie

laitman_537Vraag: Wat betekent het dat elke dag en elk moment alles opnieuw begint?

Antwoord: We beginnen nooit vanuit dezelfde staat waar we al doorheen zijn gegaan. Elk moment is er een nieuw onderwerp, een nieuw gevoel. Maar elk moment begint bij nul, we vergeten wat ervoor was, alsof we niets hebben gedaan.

Er zijn staten waarin we ons helemaal niets meer herinneren; het is alsof we ons in een soort mist bevinden, in verwarring, in een staat die we niet begrijpen en waar we niet aan gewend zijn. Je hebt een verloren gevoel, alsof je de weg kwijt bent en je herkent niet wat er om je heen gebeurt. Alles lijkt vreemd en onbekend.

Zo word je naar een nieuwe staat gebracht waarin je verheldering moet brengen, moet onderzoeken waar je bent en wat je aan het doen bent. Dat is de manier waarop je elke nieuwe staat moet beginnen, want deze omvat tien complete Sefirot van verlangens, lichten en situaties.

Hier raakt een mens aan gewend, alsof er een innerlijke diskette is verwisseld, een nieuw programma is geïnstalleerd en dan begint hij zich anders te gedragen, anders te reageren, de wereld in een andere vorm te zien; alles is anders. We moeten gewend raken aan het doormaken van vele veranderingen. Alleen iemand die zich niet ontwikkelt wordt niet veranderd.

De hele natuur evolueert: zelfs het minerale, het plantaardige, het dierlijke en ook de gewone mens, oftewel de hele mensheid. Maar bij een Kabbalist komt de evolutie tot uitdrukking in een andere absorptie van de werkelijkheid, in een verdeling van de werkelijkheid in waarom en wat ik in me opneem en voel. En dit gebeurt zelfs al voordat we de spirituele ladder beklimmen waar al een heel sterke verandering plaatsvindt, ook in de kwaliteit van de staten. Het verschil tussen twee aangrenzende staten op de spirituele ladder is immens. Het zijn eenvoudigweg verschillende dimensies.

Daily Kabbalah Lesson – 11.26.14

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed