Wat Is Een Gebed In Kabbalah?

Dr. Michael LaitmanEen ware Kabbalist realiseert zich dat hij gedomineerd wordt door het ego en dat alleen een punt dat hij in zich draagt – het punt in het hart genaamd – vrij is van egoïstische invloed en hem met de Schepper kan verbinden.

Als hij daarin oefent en zijn punt in het hart met de Schepper verbindt, ontvangt hij de Kracht die hem boven zijn ego uittilt en gaat hij geleidelijk aan het ego corrigeren door het aan te wenden ten behoeve van altruïsme.

Alles wat wij doen voor spirituele correctie is de Schepper vragen om Kracht om het ego te corrigeren. Daarom heeft het ego hierin zo’n positieve functie, het wekt in ons de behoefte aan de Schepper.

Wanneer wij ons tot de Schepper wenden, ontvangen we van Hem de Kracht die wij nodig hebben voor correctie en in het gecorrigeerde ego voelen we een zekere verbinding met de Schepper. Geen contact met één specifiek punt maar een uitgebreidere, sterkere eenheid. Dan komt echter ook het ego weer tevoorschijn, een krachtiger ego, en opnieuw vragen we aan de Schepper om ons de Kracht te geven om het te corrigeren.

Dit betekent dat het ego, dat zich steeds weer laat zien, ons ervan bewust maakt dat wij de verbinding met de Schepper nodig hebben, daarom wordt het ego ‘tegen-hulp’ genoemd. Het beroep dat wij onophoudelijk op de Schepper doen, waarbij wij vragen om de correctie van het ego, wordt een gebed genoemd.

From KabTV’s “Short Stories” 10/22/14

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Vorig bericht: