Van Illusie Naar Perfectie

Laitman_703_04Vraag: Hoe voelt een Kabbalist ons leven?

Antwoord: Een Kabbalist voelt ons leven alleen als een middel om toegang te verkrijgen tot een hogere dimensie en een mogelijkheid om de ladder van de spirituele niveaus te bestijgen.

Alles wat in onze wereld en in het leven bestaat, is een voorwaarde voor verdere spirituele groei. Daarom gedraagt een Kabbalist zich ten opzichte van onze wereld op een praktische, duidelijke en strikte manier.

Natuurlijk kan hij genieten van allerlei materiële zaken, zoals muziek, literatuur, kunst, natuur, etc. Maar er is in hem altijd een heel duidelijke richting aanwezig: ik doe dit om verder te komen in het bereiken van de Hogere Wereld. Hij voelt de fragiliteit, de onbeduidendheid en de illusie van onze wereld en begrijpt dat dit met een bedoeling in zijn gedachten opkomt.

Zoals de beelden die we op een computerscherm zien niets anders zijn dan elektrische signalen die beelden creëren op het plasma, zijn de verschillende menselijke gevoelens niets meer dan elektrische signalen. Een Kabbalist begrijpt de illusie van een gevoel in deze materiële wereld, zowel positief als negatief. Hij ziet dat alles wat ons omringt alleen bestaat in onze perceptie, in ons.

Daarom heeft hij geen angst voor de dood. Hij weet dat zijn fysieke lichaam moet sterven, maar het bereiken van de Hogere Wereld, de ziel genaamd, zal bestaan in de mate waarin hij zich heeft gecorrigeerd toen hij in zijn lichaam was en zijn correctie heeft kunnen  voortzetten.

http://laitman.fr/2014/11/10/une-illusion-de-perfection/#sthash.XM0V74O1.dpuf

From KabTV’s “Short Stories” 10/22/14

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Vorig bericht:

Volgend bericht: