“Tamagotchi” – Het Spel Van De Toekomst?

Dr. Michael LaitmanVraag: Eén van de gangbare verschijnselen onder de jeugd is het voortdurend updaten van hun status in de sociale netwerken. Hoe vaker ik mijn foto’s post, hoe meer vrienden ik heb. Dit soort dingen zijn ogenschijnlijk een teken van de neiging om te verbinden, maar eigenlijk is het een proces dat over eigenbelang gaat.

Antwoord: Omdat er een verlangen naar verbinding in mensen is ontwaakt, voelen zij zich aangetrokken tot de sociale media. Inmiddels bevindt dit proces zich in een overgangsfase omdat mensen niet weten hoe zij deze middelen op de juiste wijze kunnen gebruiken. Hun verlangen is nog niet voldoende onderzocht, is nog niet rijp, en de communicatie media stemmen nog niet overeen met de juiste behoeften en vragen die nu in de ontdekkingsfase zijn.

Als we ons met elkaar gaan verbinden zoals met een virtuele “Tamagotchi” waar iedereen zijn eigen bijdrage aan levert in warmte en schoonheid, merken we dat we nu juist in het ervaren van die verbinding voelen dat we leven. Onze lichamen zijn hier, maar mijn bewustzijn, mijn ware ik, is daar.

Commentaar: De Tamagotchi figuur vraagt mijn aandacht maar geeft er niets voor terug.

Antwoord: Dat is duidelijk, namaak blijft namaak. Maar het menselijke niveau is boven mij, groter dan ik ben. Daarvan ontvang ik een miljoen keer meer dan ik investeer. Bovendien blijf ik niet waar ik nu ben, maar ik ben verbonden met mijn ziel, daar ben ik, in verbinding met alle anderen. Wij zijn niet alleen maar met velen, maar samen worden we tot iets dat samensmelt en één lichaam wordt.

Van de vele delen samen wordt er één lichaam gecreëerd, dankzij de onderlinge warmte. Iedereen ontvangt het bewustzijn, het begrip, het voelen en de warmte van alle anderen. Dit is het nieuwe niveau van het bestaan van de mensheid. Ik hoop dat de sociale media ons zullen helpen om dit zo snel mogelijk te bereiken.

From the program “A New Life” 2/12/14

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Volgend bericht: