De 600.000 Facetten Van De Gezamenlijke Ziel

Dr. Michael LaitmanHet Hoge Licht, de Schepper, heeft een verlangen gemaakt, ‘iets uit niets’, dat totaal tegengesteld is aan Hem. Dit verlangen is de enige schepping die ooit gecreëerd is.

Later breidde het verlangen zich uit onder de invloed van het Licht en begon het op een bepaald punt zelfstandig te handelen. Het verlangde ernaar om aan het Licht gelijkvormig te worden en beschouwde het Licht als een middel om dit doel te bereiken door naar beste vermogen het Licht te accepteren ten dienste van geven.

Het verlangen wordt Neshama (ziel) genoemd. De maximum hoeveelheid Licht dat het verlangen ten behoeve van geven kan ontvangen, heet NefeshRuachNeshama. Het verlangen kan nog geen andere Lichten ontvangen. Pas later, bij de voltooiing van de correctie, zullen de Lichten Haya en Yechida het verlangen binnengaan. Nu heet het verlangen Neshama, het draagt de naam van de maximum hoeveelheid Licht die het kan dragen.                  

Dit betekent dat ieder van ons één ziel vertegenwoordigt, één verlangen. Om ervoor te zorgen dat dit ene verlangen onafhankelijk kan handelen en gelijkvormigheid met de Schepper kan verkrijgen, is het in vele stukken gebroken. In essentie is het nog hetzelfde gemeenschappelijke verlangen, maar nu ervaart het zichzelf als gebroken, in 600,000 stukjes. Wij beschouwen onszelf als één van de fragmenten van het gemeenschappelijke verlangen.

De stukjes van het verlangen zijn steeds verder gebroken totdat elke schepping in deze wereld een klein deeltje in zich draagt van de ene grote kli (vat). Het is nodig dat mensen vrijwillig alle elementen weer met elkaar verbinden, dat is ons doel.

Als ze met elkaar verbonden zijn, voelt elk fragment, ieder afzonderlijk mens, als één gezamenlijke ziel. Elk deeltje versmelt met de overige 599.999 deeltjes, zo wordt de totale structuur tot aan de volledige 600.000 bereikt. Door onze relatie tot de overige deeltjes bouwt een ieder van ons aan zijn gehele ziel van 600.000 deeltjes.

Dit heeft betrekking op iedereen die met de andere stukje, deeltjes, samensmelt, gevolgd door steeds weer een nieuw stukje. Wanneer wij ons allemaal weer met elkaar verbinden, herscheppen wij onze ziel en vormen wij samen één gemeenschappelijk verlangen.

Door ons opnieuw te verbinden, bereiken wij een staat waarin wij één kli vormen. Ieder van ons moet zichzelf volledig corrigeren, namelijk versmelten met de overige deeltjes. Tot nu toe proberen we ons in ‘tens’ met elkaar te verbinden, in feite is dit de benadering die geldt voor de gehele kli, voor alle zielen, de gehele schepping, ieder mens op deze wereld, voor zij die vóór ons hebben geleefd en voor hen die nog niet geboren zijn en later hier zullen leven, na ons. Het maakt gen verschil wanneer.

Zij zijn allemaal deeltjes van één ziel omdat wij ons met hen verbinden in overeenstemming met onze persoonlijke kwaliteiten. Ieder van ons verbindt zich met de overige deeltjes en wij zullen de oorspronkelijke unieke ziel herscheppen. Ieder van ons verbindt zich met anderen op een manier die door niemand anders zo gedaan kan worden, ieder mens smelt samen met anderen op een unieke manier, geen ander deeltje kan het zo doen. Daarom is een ieder zo belangrijk!

Tijdens het proces van verbinding met elkaar moeten we constant in gedachten houden dat wij, hoewel we ons verbinden met een groepje van tien, ons al voorbereiden op verbinding met de rest van de schepping, door middel van onze ‘tens’. Dit noemen we: één ziel.

Met deze intentie handel ik in onze groep, het is voldoende om de onthulling van de gemeenschappelijke ziel in deze groep te ontdekken.

From the Convention In Los Angeles “Day Two” 11/01/14, lesson 4

* In verband met het Congres in Verona worden de blogs omstreeks 28 november hervat.

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed