Innerlijke Toenadering

Dr. Michael LaitmanVraag: Wat betekent het om jezelf weg te cijferen, te annuleren, voor de ander?

Antwoord: Je naar elkaar annuleren en over en weer de ander ‘binnengaan’ volgens het principe: ‘Heb je naaste lief als jezelf’, moet ons tot verbinding met de Schepper brengen. Dus ik annuleer me niet alleen en word tot niemand, een nul, eigenlijk verricht ik handelingen die me helpen om in verbinding te komen met de vriend, zodat hij gemakkelijk in contact met mij zal kunnen komen. Ik doe wat goed is voor hem door mijn ego te annuleren en hem de mogelijkheid te geven om op een natuurlijke wijze met mij in contact te komen.

Het maakt geen verschil of hij een egoïst is of niet. Ik oordeel niet over hem en ik probeer niet om iets van hem te begrijpen, maar ik doe eenvoudigweg niets anders dan mezelf annuleren zodat het voor hem mogelijk wordt om contact met mij te maken. Als hij dezelfde staat bereikt als ik, voel ik me blij dat mijn handelingen van zelfannulering naar hem ons dicht bij elkaar hebben gebracht, zo werkt het ook met andere mensen.

Als de vriend met mij in contact komt, voel ik de behoefte om met hem samen te werken, ik voel hoe hij me nader komt en hoe hij zich met mij verenigt, met mij in contact gaat en zich zelfs enigszins ‘in mij kleedt’. Ik kan nu actiever met hem samen gaan werken. Ik moet nu op mijn anti-ego overschakelen, mijn ego niet onderdrukken, maar het in de tegenovergestelde richting gebruiken: wat zou mijn vriend van mij willen? Het is niet zo dat ik simpelweg iemand word met wie je gemakkelijk contact kunt maken, maar er kan gemakkelijk en passend gebruik van mij gemaakt worden en dat wil ik ook. Daardoor ga ik groeien.

Met andere woorden, ik werk niet simpelweg volgens het principe: doe je vriend niets aan wat verwerpelijk is voor jezelf, maar ik werk voor de ander zoals hij het van mij verlangt, dit betekent dat ik mijn ego gebruik om te geven. Ik kom in contact met de vriend, ik werk voor zijn verlangens en doe mijn best om ze te vervullen. Dit is acrobatiek op hoog niveau.

http://laitman.com/2014/07/convention-in-sochi-day-two-07-14-14/

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed