Eén met de Schepper

Dr. Michael LaitmanVraag: Ik was tien dagen in Sochi en ik heb gezien dat de vrienden daar hard aan het werk waren, als bijen die nectar uit bloemen verzamelen. Ik wil dit alles niet alleen naar de groep van tien overbrengen maar naar iedereen! Maar ik heb het gevoel dat ik het niet kan, ik vind het moeilijk. Hoe kom ik die angst te boven, hoe moet ik dit aanpakken?

Antwoord: Deze angst is goed, het is heel helpend om je bezorgd te voelen voor anderen. Maar het moet samengaan met de juiste houding naar de Schepper.

We moeten als partners met Hem samenwerken en dit ontbreekt. We doen het goed als wij de helft geven en Hij de andere helft geeft. Wij geven ons verlangen, onze tekortkoming en Hij geeft Zijn Kracht van correctie aan deze tekortkoming. Op die manier moeten we voelen dat we met Hem in één dans samen zijn, in één beweging, voortdurend met Hem verbonden.

De wijsheid van Kabbalah plaatst je voor de Schepper en gaat je laten zien op wat voor manier je aan Hem kunt geven en op wat voor manier Hij aan jou geeft, want er bestaat niemand anders dan Hij en ik samen. Dit ontbreekt als wij bezorgd zijn, als we angstig en ongerust zijn, wij voelen dan niet dat we daarin samen met de Schepper zijn. Probeer te voelen dat we samen met Hem werken, als een koppel.

http://laitman.com/2014/09/convention-in-st-petersburg-09-18-14/

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed