Alleen Door Het Goede Aangetrokken Worden

Dr. Michael LaitmanVraag: Ik heb geprobeerd om op verschillende manieren met het ego te werken, tot nu toe is het heel sterk in mij. Hoe moet ik omgaan met mooipraterij, opportunisme, hypocrisie?

Antwoord: We werken niet met het ego. We werken alleen in de positieve richting. Op die manier verandert de negatieve kant geleidelijk aan in het positieve. We besteden onder geen enkele voorwaarde aandacht aan het negatieve, we gaan niet zitten treuren omdat we veel eigenschappen hebben die niet goed zijn. Daar zouden we ons het minste mee bezig moeten houden!

Dat is het werk van het Licht. Het Licht zal komen en alles corrigeren. Het is alleen mijn probleem om Het naar mij toe te trekken. Maar als ik ga zitten treuren en mezelf overal de schuld van ga geven, levert dat geen enkel resultaat op. We kunnen het Licht alleen aantrekken door allereerst het belang van de eigenschappen ervan te verhogen, door middel van mijn vrienden, door de eigenschap van eenheid, door aan iedereen te laten zien dat ik Het naar mij toe wil trekken.

Dus ons werk bestaat er niet uit om mijn slechte eigenschappen te gaan begrijpen, daarvan te genieten, me erin te wentelen en er bedroefd over te huilen: “Kijk eens hoe slecht ik ben!” Dat is het ergste wat je kunt doen. Als we dat doen, geven we de Schepper er de schuld van dat Hij ons zo gemaakt heeft. Want alles wat er gebeurt, komt van Hem.

Integendeel, als we verlangen naar het goede en ons bewust worden van het feit dat al het slechte gewoon in ons zit, als we dat gaan begrijpen en we het de moeite waard vinden om er bovenuit te stijgen en nog meer naar het goede te verlangen, wordt dat alles heel noodzakelijk en belangrijk voor ons. Maar dit gebeurt alleen als we verlangen naar de positieve richting.

http://laitman.com/2014/09/convention-in-st-petersburg-09-18-14/

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Vorig bericht:

Volgend bericht: