De Leraar Is Een Soort Zendstation Van Spirituele Energie

Dr. Michael LaitmanVraag: Hoe kan een vrouw van de spirituele leraar gaan houden?

Antwoord: Ik denk dat dit veel gemakkelijker is voor een vrouw dan voor een man, want zij voelt geen innerlijke weerstand naar de leraar of een conflict met hem. Van de leraar houden betekent: houden van de bron van je spirituele bestaan. De leraar is eigenlijk een soort zendstation van spirituele energie, maar voor jou is hij de bron. Je kunt dit vergelijken met ouders die de bron zijn voor hun baby omdat de baby alles wat hij ontvangt van hen krijgt.

Met betrekking tot de leraar maakt het geen verschil of het over een man of een vrouw gaat. Er waren tijden waarin een vrouw jarenlang de leider was van het Israëlische volk, de spirituele leider, de leraar. Dat was juist in de jaren waarin de hele natie zich op een spiritueel niveau bevond. Dit geeft aan dat de uiterlijke verschijning van mensen eenvoudigweg niet ter zake doet. Dit kunnen we ons tegenwoordig moeilijk voorstellen.

In het verleden waren veel profeten vrouwen: Deborah, Hulda en anderen. Een profeet is iemand die in direct contact met de Schepper staat. Wat maakt het uit of het een man of een vrouw is? We moeten de leraar niet als een man zien, maar als de bron van Kracht, informatie en vervulling, zoals een hogere Partzuf. Dit besef zal langzamerhand groeien.

From the Convention In Sochi 8/25/14, Lesson 3

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Volgend bericht: