De Helende Kracht Van Muziek

Dr. Michael LaitmanVraag: Hoe kan de muziek van de spirituele (hogere) werelden ons beïnvloeden in de moderne omstandigheden waarin mensen zich distantiëren van wat werkelijk waardevol is en naar materiële genoegens streven? In hoeverre kan deze muziek luisteraars beïnvloeden, zelfs op onbewust niveau?

Antwoord: Er is een grote, hogere kracht in de muziek van de spirituele (hogere) werelden aanwezig want een mens voelt deze muziek als hij de hogere lagen van onze wereld bereikt.

Dan voelt hij de Natuur op subtiele, hogere niveaus waar signalen en krachten de leiding hebben over wat later neerdaalt naar de niveaus van deze wereld. En hier wordt dan gewerkt met het materiaal van het minerale, vegetatieve, animale en menselijke niveau en wordt er aan onze gedachten en verlangens vorm gegeven.

Hij voelt krachten die in onze wereld zullen neerdalen en op een hoger niveau een speciale werking op hem hebben, wij noemen dat evolutie of geschiedenis. Hij lijkt hoger te stijgen dan onze wereld en gaat deze krachten voelen als zij in onze wereld neerdalen.

Op het moment dat hij ze voelt, zijn ze veel sterker dan wanneer zij neerdalen en gevat zijn in verschillende soorten richting gevende signalen in allerlei materiaal, inclusief de mens.

Dus als wij eenvoudigweg naar de melodieën van de spirituele werelden luisteren, zonder er beelden aan te verbinden, oefenen ze op ons een goede, positieve en weldadige invloed uit: ze zuiveren ons en sporen ons aan tot hogere verlangens, zij leiden ons naar een betere samenwerking met mensen.

Daarnaast bevat deze muziek een enorm grote hoeveelheid informatie. Zelfs als we het niet begrijpen, gaan deze melodieën positief op ons inwerken en is het weldadige muziek die evenwicht brengt en zelfs helend is in de breedste zin van het woord, voor alle fysieke, morele en mentale afwijkingen.

Ik ben van mening dat er naar deze muziek geluisterd moet worden als een medicijn. Het is een voorbereiding voor mensen, door deze muziek kunnen zij langzamerhand deze melodieën vanuit een dieper niveau gaan waarnemen.

From KabTV’s “Conversations with Michael Laitman” 2/9/14

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Volgend bericht: