Terug Naar De Toekomst

Dr. MIchael LaitmanVraag: Wetenschappers denken dat onze werkelijkheid is ontstaan als gevolg van de Big Bang en dat we de effecten daarvan nog steeds voelen. Hoe verhoudt zich deze perceptie van de wereld tot een nieuw zintuig?

Antwoord: Natuurlijk zullen wij hierdoor alle verschijnselen kunnen zien die zich eerder hebben voorgedaan en van waaruit de fysieke realiteit is gecreëerd, we zullen alle lagen ervan onthullen. Maar het is voor ons het belangrijkste om de oorsprong van dit alles te bereiken, omdat we op deze manier tegelijkertijd naar de toekomst streven en naar het verleden terugkeren, dit blijkt dan hetzelfde te zijn. Het is mogelijk om de hogere werkelijkheid met onze zintuigen te onderzoeken, zoals wij nu de werkelijkheid van deze wereld bestuderen.

We verkrijgen een systematische aanpak omdat wij leren hoe we met onze zintuigen de gevoelens van anderen kunnen binnengaan en dit kunnen ontwikkelen. Alle noodzakelijke gereedschappen zijn aan ons gegeven met daarbij een programma om ons te leren voortbewegen in een nieuwe perceptie van de werkelijkheid, om deze in de ware vorm te ervaren.

Tegelijkertijd is echter de hele werkelijkheid in ons geprent en niet ergens buiten ons aanwezig. Het geheel van onze perceptie is toepasbaar voor mensen die de werkelijkheid observeren.

Vraag: Welke reden hebben we om ons af te sluiten voor de dagelijkse gevoelens?

Antwoord: Die reden is heel eenvoudig. Wij leven in onze gevoelens. Maar als onze zintuigen om de een of andere reden niet meer werken, noemen we dat ‘dood’. Dat wil zeggen dat we sterven en de werkelijkheid niet meer waarnemen.

Als je in plaats van de dood te naderen je zintuigen ontwikkelt, word je onsterfelijk want zij bevinden zich buiten je. Zo verander je in een mens die eeuwig leeft, vrij, in een oneindige ruimte die we het paradijs noemen. Deze perceptie gaat boven je egoïstische wensen uit.

From KabTV’s “The Meeting of Worlds” 6/20/14

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed