Het Goede Voorbeeld Waar De Wereld Op Wacht

Dr. Michael LaitmanVraag: Tijdens de oorlog voelden we onder de bevolking van Israël eenheid, solidariteit en een gemeenschappelijk lot. Maar wat ontbrak er om de mensen werkelijk te kunnen verenigen? Veel mensen voelden niet dat zij deel uitmaken van het grote geheel.

Antwoord: Het Joodse volk heeft zich rondom onze aartsvader Abraham verzameld, hij riep de vertegenwoordigers van alle volken op aarde op tot liefde en verbinding. Toentertijd, toen wij erin slaagden om ons met elkaar te verbinden, één te zijn en volgens de wet van liefde te leven, kregen wij de naam: het volk Israël.

Maar toen vielen wij uit deze staat en verwijderden we ons van het principe: verbonden zijn als één mens met één hart. Wij kwamen van het hoge niveau van liefde in haat terecht. Hierdoor trokken wij de haat van de hele wereld aan. Toen wij ons bij de groep van Abraham voegden, werd in ons de oorsprong van alle volkeren op de wereld – waaruit wij afkomstig waren – bewust.

Het is dus niet verbazingwekkend dat wij nu geen verlangen voelen om het volk Israël in het land Israël te zijn, namelijk met elkaar verbonden volgens de wet van liefde. Wij haten onszelf, wij houden niet van ons volk, van onze nationaliteit en van het feit dat we tot het Jodendom behoren, we willen ons ervan bevrijden. Dit verlangen leeft in iedereen, openlijk of in het verborgene.

In iedere Jood zijn bronnen aanwezig van de zeventig naties van de wereld en er is ook een spirituele Bron aanwezig. Nu moeten we deze spirituele Bron wekken. Dit kunnen we alleen doen door middel van de wijsheid van Kabbalah die ons het gehele systeem uitlegt: waar we vandaan komen, waarom we bestaan, hoe we ons met elkaar moeten verbinden en hoe wij die hogere Kracht kunnen ontvangen die Eén is en ons daarom tot één systeem zal vormen.

Wij moeten de wereld het voorbeeld geven van de manier waarop het mogelijk is om met elkaar vanuit gezamenlijke liefde te leven. De wereld verwacht dit van ons en is bereid om van ons te leren. Zie hoe iedereen voelt dat men van ons afhankelijk is, daarom krijgen wij de schuld van alle problemen en onrust. Laten we dus aan de wereld een goed voorbeeld geven zodat we hierdoor vrede en rust zullen creëren.

Het volk Israël is niet beter dan de andere volkeren. Integendeel, wij moeten leraren worden en het Licht vertegenwoordigen voor alle andere volkeren. Daarom is iedereen het met onze vijanden eens die ons bombarderen met raketten. Dit kunnen we vergelijken met de plagen in Egypte die ons ervan bewust maken dat wij deze staat van ballingschap moeten verlaten.

From the program “A New Life” 8/14/14

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Volgend bericht: