Een Film Op Verzoek

Dr. Michael LaitmanVraag: Ik begrijp niet wat verlangen is, is het een vat voor het Licht?

Antwoord: In deze wereld worden we alleen door krachten omringd. Als ik een ton metaal wil optillen, over de zwaartekracht heen van deze ton massa, moet ik wat toevoegen aan een ton inspanning.

Er blijken twee krachten te zijn: de zwaartekracht – de kracht van het materiaal waardoor het bestaat – en de kracht waarmee ik het beïnvloed.

Zelfs gewone natuurkundigen erkennen dat de deeltjes waaruit de materie bestaat niet bestaan, er bestaan alleen krachten, golven. Het verlangen om genot te ontvangen, de bouwstof van de schepping, is ook een kracht.

Op deze manier ontdekken we het en ervaren we het, omdat we uitsluitend krachten voelen. Waardoor neem ik een voorwerp waar: de kleur ervan, de grootte, het gewicht en de temperatuur? Ik neem krachten waar die mijn sensoren beïnvloeden en ik visualiseer een beeld via mijn sensoren.

Kabbalah zegt dat de miljarden krachten die het universum vullen in essentie maar uit twee krachten bestaan: de kracht van ontvangen en de kracht van geven, de één tegenover de ander.

En ik ben de derde, ik sta daar tussenin, in het midden, en ik moet mijzelf opbouwen uit deze twee krachten, worden zoals de Schepper. Deze twee krachten komen van de Schepper: materiaal en intentie, en het is nodig dat ik er gebruik van maak om een gelijkenis met Hem te creëren.

Wij worden alleen door krachten omringd die ons beïnvloeden en het beeld van de wereld voor ons creëren. Nu, op dit moment, leef ik in een film die op mijn materiaal in mij wordt geprojecteerd.

Dit beeld verschijnt door een combinatie van krachten, net zoals elektromagnetische krachten beelden op een computerscherm tot stand brengen.

Alleen heb ik een beter beeld: driedimensionaal, levend, tastbaar. Er wordt gezegd dat er binnenkort laserfilms zullen bestaan, dat is geen probleem als alles alleen uit krachten bestaat.

Wij zijn echter zo gewend aan onze film dat we denken dat het werkelijkheid is. Zodra we ons er maar een beetje van verwijderen, verandert alles.

Het belangrijkste is dat je gaat zien dat je deze film kunt veranderen! Als je een andere film wilt zien: ga je gang! Deze krachten zijn in jouw handen.

En dat leren we in Kabbalah

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Volgend bericht: