Een Eervol Privilege Om Mensen Te Dienen

Dr. Michael LaitmanVraag: De recente oorlog in Israël heeft een speciale verandering in de jongere generatie teweeggebracht, plotseling is er een verandering in begrip, een groot verlangen dat hiervoor nog niet bestond. Een paar maanden geleden hadden woorden als ‘eenheid’ en ‘verbinding’ geen aantrekkingskracht op jonge mensen, maar door de recente gebeurtenissen voelen zij de verbinding tussen mensen, het is alsof dit gevoel in hen is geprent.

Over het geheel genomen is het de generatie die in de oorlog heeft gevochten en als zij het niet zelf waren, waren het hun vrienden. De vriend van mijn dochter kon niet wachten om te worden opgeroepen en stond te popelen om naar het front te gaan en deel te nemen. Om de een of andere reden had hij het gevoel dat hij iets zou missen als hij niet zou deelnemen

Antwoord: Een mens voelt dat hij niet krijgt wat hij verdient. Wanneer hij naar het front gaat, voelt een soldaat dat hij iets krijgt door daar aanwezig te zijn en niet dat hij geeft. Het is een nieuw fenomeen dat we niet eerder in oorlogstijd of in militaire operaties hebben meegemaakt. Het behoort tot het volgende niveau van de mens die geven gaat voelen als ontvangen.

Een soldaat die naar het front gaat en een wapen krijgt om orders uit te voeren, behoort te voelen dat hij zichzelf opoffert als hij de natie dient. Maar hij voelt plotseling dat hij ontvangt omdat hij een gevoel van verbondenheid met zijn volk krijgt door een actie die iedereen met elkaar verenigt. Hieruit ontvangt hij de kracht van eenheid.

Als hij niet naar het front gaat, heeft hij deze sterke indruk niet, het is alsof hij leeg blijft en iets mist. Dus hij verlangt ernaar om zich in het centrum van de gebeurtenissen te bevinden om zich één te voelen met iedereen, niet alleen fysiek, maar ook mentaal. Dan krijgt hij een gevoel van vervulling. Hij begrijpt dat dit de enige plek is die hem kan vervullen.

Deze keer kwam dit gevoel heel duidelijk tot uitdrukking. Laten we hopen dat het voldoende is om ons nu zonder oorlog vooruit te helpen.

From KabTV’s “A New Life” 8/12/14

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed