Druk Van Bovenaf, Druk Van Onderaf …

Dr. Michael LaitmanVraag: Brengt Israël Shefa (overvloed) en Licht naar de wereld? Inmiddels geeft iedereen ons de schuld voor het toebrengen van schade aan de wereld.

Antwoord: Inmiddels blokkeren wij de kanalen voor het Licht en geven wij het Licht en de Shefa niet de mogelijkheid om er doorheen te stromen naar alle werelden. Wij bevinden ons in de laagste wereld, in het centrum van de hele schepping en wij blokkeren de doorgang voor het Licht, de overvloed die van Boven naar beneden komt, door deze overvloed niet weer terug omhoog te laten gaan van beneden naar Boven

Dit is het probleem, hoewel we ons allemaal in een zee van Licht bevinden, van Shefa, het komt van Boven naar beneden en oefent druk op ons uit, juist via die systemen die wij moeten activeren. Het Licht oefent druk uit op Israël via de natuur en de naties van de wereld.

Israël voelt de druk van onderaf, van degenen aan wie zij het Licht moeten doorgeven en voelt ook de druk van bovenaf, van het Licht dat door Israël heen naar alle naties van de wereld moet stromen en naar de natuur op het minerale, vegetatieve en animale niveau. Israël bevindt zich in het midden daarvan en voelt de druk aan beide zijden.

From the Preparation for the Daily Kabbalah Lesson 7/23/14

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed