De Mist Van Onzekerheid Aan Het Begin Van Het Pad

Dr. Michael LaitmanVraag: Hoe weten we zeker dat we ons op de juiste manier met elkaar verbinden?

Antwoord: De waarheid is dat spiritualiteit voor ons verborgen is en alleen onthuld wordt in de juiste verbinding met elkaar, in Arvut (verantwoordelijkheid voor elkaar), als wij één mens met één hart worden volgens de voorschriften die eenheid beschrijven als: “Heb je vriend lief als jezelf”, “Doe anderen niet aan wat je zelf verafschuwt”, “Allen die tot Israël behoren, zijn vrienden”, enz.

Hoe kunnen wij nu nagaan of we op de juiste manier handelen? We moeten ons inspannen op de wijze die Kabbalisten ons aanreiken. Hierdoor gaat er een dringende vraag van ons uit naar het Hervormende Licht.

Zeker, ik weet niet waar de juiste correctie uit bestaat. Ik heb geen idee wat het betekent om ons met elkaar te verbinden, maar ik voel er een verlangen naar zoals een onwetend kind iets probeert en zijn best doet. Zelfs als hij alles verkeerd doet, trekken zulke pogingen het Hervormende Licht aan, de Kracht van de Natuur, die ons beïnvloedt. Zo leren onwetende kinderen die niet van een vooraf aanwezig begrip uit kunnen gaan.

Als wij op dezelfde manier handelen, als wij de raad van de Kabbalisten opvolgen – zelfs als wij het niet begrijpen maar hopen dat wij voortgang zullen maken – werkt het Licht dat Hervormt aan ons en leidt Het ons naar de juiste vorm van eenheid. Als wij dat bereiken, ontdekken we wat werkelijke eenheid is.

Er bestaat geen andere weg. Dit is het spirituele pad, van absolute onzekerheid naar een geleidelijk aan verwerven van kennis. We kunnen onmogelijk van tevoren weten wat we zullen bereiken. Dat is alleen in onze egoïstische wereld mogelijk, alleen het ego kan zoiets aan een mens laten zien.

From the Convention In Toronto. Lesson 2, 8/06/14

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Vorig bericht: