De Doos Van Pandora Openen

Dr. Michael LaitmanVraag: U zegt dat lepra het ego is dat naar boven komt en niet gecorrigeerd kan worden. Kunnen anderen met deze ziekte geïnfecteerd worden?

Antwoord: Ja. Het moet onderdrukt en geïsoleerd worden totdat een mens de kracht heeft om het te corrigeren.

Wanneer ik spiritueel tot het niveau van de priester opstijg, kan ik onderzoeken of mijn verlangens wel of niet juist zijn. Het is niet eenvoudig. Ten eerste moet ik objectief zijn, dat betekent dat ik uit mijzelf moet treden. Ten tweede moet ik de eigenschappen van Tzimtzum (restrictie) hebben, wat betekent dat ik boven mijzelf moet uitstijgen en moet gaan bestuderen in welke mate ik op een objectieve manier mijn essentie enigszins kan ontdekken.

Dit is de doos van Pandora en wanneer ik deze open, komen er de meest angstaanjagende, laagste, gruwelijkste en smerigste verlangens uit tevoorschijn. Soms lijken ze misschien zuiver en goed, maar als ik er dieper op inga, zie ik dat daaronder een intentie verborgen ligt om anderen schade toe te brengen.

Commentaar: Ik vind dit altijd verrassend en pijnlijk…

Antwoord: Het hangt er vanaf hoe je het doet. Je moet jezelf er op voorbereiden zodat je daarna alles in vreugde kunt onderzoeken, want dit leidt je naar een stralende toekomst, namelijk naar een analyse die je van alle pijn zal bevrijden.

Dus het belangrijkste is dat je ten eerste voelt dat je ziek bent. Dit hangt af van de omgeving waarin je je bevindt, deze omgeving zal je zodanig beïnvloeden dat je gaat voelen dat er iets mis is met je. Door jezelf te onderzoeken met betrekking tot het Doel dat in Kabbalistische boeken wordt beschreven, ga je de eerste nieuwe gevoelens waarnemen: “Waar heb ik het mis? Waarom leef ik niet ik in overeenstemming met het hoge Doel?”

From KabTV’s “Secrets of the Eternal Book” 2/20/14

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed