Waar We Bang Voor Moeten Zijn

Dr. Michael LaitmanVraag: Ik ben vreselijk bang omdat ik de dreiging van rampen en oorlogen over de hele wereld voel. Wat kan ik voor de Schepper doen, voor de wereld, om de dreigende rampen te voorkomen?

Antwoord: De Schepper is onafhankelijk, Hij heeft niets nodig. Wat kun je aan Hem geven als Hij compleet is? Het is onze taak om de wereld te helpen. Dit is wat we doen. We leren wat er voor de wereld gedaan moet worden zodat men de Schepper zal ontdekken.

Er is geen reden om oorlog te vrezen. We hoeven niet uit angst te werken, hoewel dat nuttig is, maar de angst moet over iets anders gaan. De angst gaat niet over wat er met mij en met de wereld zal gebeuren, maar over het feit of ik de taak vervul waarvoor ik geboren ben.

Dus je hoeft niet bang te zijn. Baal HaSulam schrijft dat een derde of zelfs een vierde wereldoorlog mogelijk is, maar ik denk niet dat dit nog geldt. We naderen nu een niveau waarop alles aan het veranderen is. We moeten ons intensief bezighouden met disseminatie, niet uit vrees maar omdat dit werkelijk het meest noodzakelijke werk voor de Schepper is.

From the Conversation at Sochi Convention 6/9/14

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed