Spirituele Yoga

Dr. Michael LaitmanWanneer we de integrale methode realiseren, onderscheiden we twee cirkels: de binnenste cirkel zijn wij, de mensen met het ‘punt in het hart’ die door een Reshimo worden aangedreven, door een spirituele vonk die tot de verbinding met de Schepper behoort; de buitenste cirkel bestaat uit het grootste deel van de mensheid, op het niveau van de ‘naties van de wereld’.

We voeren een innerlijke strijd die bestaat uit allerlei soorten negatieve en positieve ontladingen omdat we ons innerlijk constant in een Brownse beweging bevinden, bestaande uit vernietiging en allerlei problemen op het gebied van spirituele groei, terwijl er onder de massa geen groei is.

Zij komen alleen naar de integrale studie omdat het goed voor hen is om te worden opgenomen in een dergelijk collectief. Een mens wordt opgeladen door het werken in een cirkel. Hij krijgt een uitstekend humeur en ervaart een normale druk, de problemen met zijn baas en het gezin worden aanzienlijk minder. Het is een soort spirituele yoga.

Miljoenen mensen in de wereld beoefenen in de ochtend yoga om hun zenuwen te kalmeren en daarna gaan ze werken. Wie profiteert hiervan? Niet de natie, niet die mens zelf en de samenleving evenmin.

Integrale cirkels zouden een ochtend oefening voor het grote publiek moeten zijn. De hele natie samen, zittend in cirkels en met liefde naar elkaar kijkend.

We willen meer vreugde aan het leven van mensen toevoegen zodat ze zich relaxed voelen, niet meer met elkaar strijden en bevrijd zullen worden van alle spanningen. In het gezin zullen ze zich goed voelen. Hoe dichter ze bij het Licht komen, des te ordelijker en bloeiender hun leven zal worden. Ze zullen geen tegenstrijdigheden met het Licht ervaren.

Adam (mens) is een groot verlangen naar de Schepper, het grote publiek heeft dit niveau nog niet ontdekt. Dit komt omdat ze zich op het animale niveau bevinden en daar bestaat geen tegenspraak. Er is geen tweede lijn die het noodzakelijk maakt om een derde lijn te creëren. Dus zij evolueren volgens een ander principe dan dat van ons.

Onze innerlijke wereld heeft twintig à dertig jaar nodig gehad om te veranderen, hun beeld van de wereld zal binnen een paar maanden veranderen omdat zij geen innerlijke strijd door tegenstellingen hebben. Ze ervaren geen botsing van twee werelden, de Hogere en de fysieke. Ze hebben geen problemen zoals wij ze hebben: strijd en onderzoek. Zij plaatsen zich onder de invloed van het Licht dat via ons wordt doorgegeven en het zal goed voor hen zijn.

Zij hebben geen twintig à dertig jaar nodig om te veranderen. Een maand of twee is voor hen genoeg. We zitten bij elkaar, we praten, we dansen, we glimlachen naar elkaar en dat is alles. Hierdoor worden ze aan het Licht gelijkvormig en wij moeten hen naar deze staat van gelijkvormigheid brengen die op hun niveau aanwezig is.

Voor een mens bestaat er geen compleet, natuurlijk instinct zoals bij een dier, om op die manier gelijkvormig te worden aan het Licht dat dichtbij hem komt, heel direct, zoals het bij een kind gebeurt. Wij moeten het Licht toevoegen en daarna zullen ze samen met ons één groot geheel worden..

Hierna zullen de Reshimot – de spirituele vonken die nodig zijn om de Schepper te bereiken – in hen worden ontdekt en dan zal er een enorme massa mensen verschijnen die luid zullen roepen om het Hoge Licht en Het zal onmetelijk veel groter zijn dan waar wij om kunnen roepen.

From the Sochi Convention 6/10/14, Lesson 2

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed