Naar De Schepper Met Een Gebroken Hart

Dr. Michael LaitmanVraag: Is er een manier om in een goede stemming te blijven waardoor wij het Licht kunnen aantrekken en uitzien naar de Kracht voor correctie?

Wij versnellen het ‘terugspoelen van de film’ en streven ernaar om het Licht te ontvangen zonder dat we ons inspannen. Ons ego is niet bereid om zich in te spannen, maar wij vragen wél constant om resultaten.

Antwoord: Je moet dit op een andere manier benaderen: het maakt niet uit in wat voor staat je nu bent. Het enige wat belangrijk is, is hoe je het Licht in elke staat waarin je je bevindt aantrekt.

Dit brengt ons tot een andere vraag: “Betekent dit dat wij ons moeten concentreren op problemen en narigheid om daarvoor remedies te vinden?” Elke staat wordt ons door de Schepper gegeven. Dus hoe onthullen wij Hem? Door het als kwaad te zien, verwijten wij dat eigenlijk aan de Schepper, namelijk aan de Kracht die ons de staat stuurt waarin wij ons nu bevinden.

Het antwoord hierop is om te handelen als een oude, gebogen man die zoekt naar iets wat hij verloren heeft. Hij is wijs en weet precies wat hij nodig heeft. Hij haalt voordeel uit de nadelen die verbonden zijn aan zijn huidige situatie om ze zo ten goede te veranderen. Zoals een gast die naar een vrijgevige gastheer toegaat, de gast heeft veel trek en wil heel graag lekker eten omdat hij weet dat hij zijn gastheer daarmee het meeste plezier doet.

Dit is de manier waarop wij om moeten gaan met onze gebreken, behoeften en problemen. Wij zeggen tegen de gastheer; “Corrigeer ons! Vervul ons! Onze problemen zijn er met een bedoeling!”

Vraag: Wat moet ik doen als ik geen oude wijze man ben maar een dom klein persoontje dat maar blijft wachten tot er iets goeds gebeurt, ondanks al die problemen?

Antwoord: Je hebt vrienden en een leraar. Zij zullen je helpen met de juiste benadering. Je moet minstens één keer per dag horen dat alles wat er met je gebeurt voor je bestwil is.

Ga dus de studieruimte niet uit zonder een helder begrip dat jou bescherming biedt en je op een veilige manier verbindt met het allerbelangrijkste in het leven.

From the 4th part of the Daily Kabbalah Lesson 7/9/14, Writings of Baal HaSulam

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Volgend bericht: